Zahtevamo referendum o NATO paktu!

0
461

Koalicija Rodoljubi zahteva od predsednika Nikolića da zajedno sa vandrednim parlamentarnim izborima raspiše i referendum o integracijama Srbije u evroatlanski vojni savez.

Smatramo da srpski narod polaže pravo da referendumom odlučuje o bezbednosnom položaju Srbije, i pristupanju države u bilo koji vojni savez, i to pravo ne sme i ne može da mu ospori, niti jedna vladajuća garnitura – istakao je lider koalicije Rodoljubi Dragan Todorović..

Pozivamo sve političke subjekte i celokupnu javnost da podrže inicijativu, za održavanje referenduma u sklopu predstojećih izbora. Izbori će uskoro biti raspisani, državni budžet izdvaja sredstva za izborne radnje, te stoga smatramo da je neophodno i izjašnjavanje o ovoj suštinskoj temi o istom trošku.

Kvislinška vlast svojim poslednjim delima i približavanjem NATO-u osporava osnovno pravo srpskog naroda na opredeljenje i biranje budućnosti. Građani Srbije nisu delegirali niti jednog predstavnika sadašnje vlasti da odlučuje o ovom sudbinskom pitanju za narod i državu, te stoga insistiramo na održavanju referenduma kao osnovnog demokratskog principa koji oslikava volju građana Srbije.