DS: Poznati igrokaz Vučića

0
389

Danas smo u Novom Sadu ponovo videli poznati igrokaz u kojem premijer Aleksandar Vučić i njegove pristalice tuđi rad prikazuju kao svoj uspeh, jednako strasno kao što za svoje greške uvek okrive nekog drugog, saopštila je danas novosadska Demokratska stranka (DS).

Vučić i njegova svita odustali su danas od pompeznog otvaranja radova na izgradnji nove fabrike u Radnoj zoni „Sever 4“, koju bi, kako je najavljeno, kada bude završena trebalo da zakupi kompanija za proizvodnju delova i opreme za automobile „Lir“, navodi DS u saopštenju.

DS ističe da je gradska vlast u Novom Sadu već pripremila binu i pano sa slikom virtuelnog kompleksa, organizovala dolazak „spontano okupljenih“ aktivista Srpske napredne stranke na lice mesta, mada još nije obezbeđen ni minimum uslova za početak gradnje budući da nije određen izvođač radova, niti je uopšte raspisan tender za izbor izvođača.

Naprasna odluka, kako dodaje DS, o otkazivanju predstave za koju je već bio pripremljen mizanscen doneta je zbog negativne reakcije javnosti u Novom Sadu, koja je tokom jučerašnjeg dana bila obaveštena o scenariju spektakla, o čemu je između ostalih govorila i DS u svom jučerašnjem javnom istupu.

Na odluku o otkazivanju verovatno su uticali i vremenski uslovi, kiša koja je gradilište pretvorila u veliku kaljugu, navodi DS.

Poznajući premijera i njegove pristalice, uopšte ne treba sumnjati u to da će i bina i pano, ipak, biti (zlo)upotrebljeni u kampanji za predstojeće izbore čim premijer proceni da bi od toga mogao imati političke koristi, zaključila je DS.

Umesto početka gradnje nove fabrike, premijer Vučić je prisustvovao „samo“ potpisivanju ugovora između Vlade Srbije i britanske kompanije „Delfi automotiv“ na osnovu kojeg će stranom partneru biti isplaćene subvencije za novootvorena radna mesta.

DS podseća na činjenicu da su čitav posao u ovom slučaju zapravo obavile pomenuta britanska firma i domaća kompanija „Matijević“, koje su postigle sporazum o zakupu dele kompleksa fabrike „Neobus“, u kojem će „Delfi“ pokrenuti proizvodnju autoinstalacija.

Reč je, objašnjava DS, o poslu koji su ugovorile dve privatne kompanije, što je i normalno u savremenom svetu, dok premijer Vučić i Srpska napredna stranka sada pokušavaju da na tome politički profitiraju u predizbornoj kampanji.

Danas smo zapravo u Novom Sadu ponovo videli poznat igrokaz u kojoj premijer Vučić i njegove pristalice tuđi rad prikazuju kao svoj uspeh, jednako strasno kao što za svoje greške uvek okrive nekog drugog, istakla je DS Novog Sada u saopštenju.

FoNet