NOVI SAD: Edukacija vaspitača o saobraćajnom obrazovanju

0
777
DECA U SAOBRACAJU

NOVI SAD – Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, od 2012. do 2014. godine smrtno je stradalo ukupno 37 dece, a statistika pokazuje da je svako 50 lice smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji dete. Deca predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju, a najviše smrtno stradaju kao putnici u vozilima (47 odsto), zatim kao pešaci (41 odsto) i kao biciklisti (12 odsto).

Vaspitači će se tom prilikom upoznati sa metodama rada u oblasti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, kao i korišćenju didaktičkih materijala koji doprinose lakšem prihvatanju sadržaja u oblasti bezbednosti saobraćaja od strane dece.

S obzirom na te činjenice, Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, organizuje edukaciju vaspitača predškolskih ustanova na teritoriji Grada Novog Sada. Cilj je da se predavanjima i primerima iz prakse, vaspitačima, predoče najvažniji aspekti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, ukaže na najčešće greške, koje čine deca kao učesnici u saobraćaju i predstave najnoviji trendovi u saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju.

Rtv.rs