NOVI SAD: Centar kao javni toalet!

0
818

NOVI SAD – Prolazi, ćoškovi, haustori, pa i ulazi kuća i zgrada u užem centru grada pretvoreni su javne toalete. Kako kaže Minja Konjević, koja živi kod Katoličke porte, stanovnici tog dela grada se već pet godina bore sa tim problemom.

„To su hiljade mladih ljudi mahom pijanih, drogiranih, koji svaku noć prolaze kroz centar. Povraćaju, uriniraju, urlaju, pevaju i sve ostalo. Centar grada se pretvorio u jedan vašar“, kaže Minja Konjević koja živi u centru grada.

U Novom Sadu postoje četiri javna toaleta. U Kralja Aleksandra, na Petrovaradinskoj tvrđavi i dva na Sunčanom i Beogradskom keju. Novosađani sa kojima smo razgovarali saglasni su u jednom, a to je da taj broj toaleta nije dovoljan.

Stanari užeg centra grada smatraju da su dodatni toaleti dobro rešenje jedino u vreme kulturnih manifestacija, čiji je Novi Sad domaćin, ali ne i za svakodnevni problem koji narušava izgled Novog Sada. Slika koja ih dočeka ujutru, dokaz je da počiniocima ništa ne predstavlju ni kamere koju su postavljene.

Od 1. januara 2015. godine do danas Komunalna policija izrekla 63 kazne za taj prekršaj. Iznos kazne za fizička lica je 8.000 dinara.

Rtv.rs