SADO-MAZO AKADEMIJA: Srbi uče da dave i vezuju tokom seksa!

0
3319

BEOGRAD – Većina je čula za Akademiju primenjenih ili lepih umetnosti, ali da li ste znali da u Beogradu postoji potpuno besplatna Akademija lepih boli?

U njoj „polaznike“ uče tehnikama vezivanja, koji bič koliko boli, ali i kako se čovek pravilno gazi i kako „roba“ da davite a da mu ne prekinete dotok krvi.

Kad se kaže Akademija lepih boli, mnogi pomisle na neku ustanovu u kojoj stroge, seksi profesorke kažnjavaju nevaljale učenike. A da li je to baš tako, pitali smo glavnu dominu Akademije.

Gašenje ega

– Ovde smo da uživamo i da olakšamo put oslobođenja svima čije potrebe i sklonosti potpadaju pod široko polje BDSM, što najčešće podrazumeva vezivanje, dominaciju, sadizam i mazohizam. Iako „kinky“ (nastrana) scena postoji u Beogradu već duže vreme, Akademija je zvanično oformljena pre nešto više od dve godine – kaže za Kurir domina, koja se predstavlja pod pseudonimom BolimTe, i objašnjava da je igra dominacije, pre svega, psihološka kategorija.

Prema njenim rečima, prihvatanje i izdržavanje bola, ali i poniženje upravo je okidač za gašenje ega i susret sa samim sobom.

– Čovek je čudno biće, ponekad mu je potrebno da se nađe u ulozi psa na nečijem povocu da bi mogao da se oslobodi. Zvuči paradoksalno da nekog moraš da vežeš da bi ga oslobodio, ili poniziš da bi ga ojačao, ali momenat potčinjavanja zapravo je momenat predavanja odgovornosti nekom drugom. Upravo zato se BDSM poredi s psihoterapijom, samo što bi retko koji terapeut prebacio pacijenta preko kolena i održao mu jednu vaspitnu seriju po guzi – kaže BolimTe.

U klasičnom, patrijarhalnom odnosu, koji je u većini zastupljen u Srbiji, gde muškarac naređuje, a žena sluša, niko ne vidi ništa čudno, niti iko govori o BDSM.

– Ono što pokušavamo da pokažemo jeste da su i druge varijante okej i da ih se ne treba stideti. Žene su kod nas toliko dugo u submisivnoj ulozi da uopšte ne čudi da sada neke od njih žele da preuzmu kormilo. Muškarci toliko dugo glume alfa mužjake da nekima treba pauza. Vreme je da srušimo tabue i prestanemo da se ponašamo kao da jedan obrazac može da odgovara svima – objašnjava BolimTe, koja je u ovom svetu već više od deset godina, i dodaje:

Savetovanja

– Neki brakovi mogu da se spasu ako muž najzad klekne pred svojom ženom i poljubi joj stopalo, kao što je oduvek maštao. Neće plafon da mu se sruši na glavu, a ona će sutra opet da mu skuva ručak, ali sa osmehom. To je ono u čemu Akademija lepih boli može da pomogne kroz savetovanje i radionice. Pre petnaest godina niste imali koga da pitate, ali sada je dovoljno da dođete na neki naš parti, gde fantazija počinje.

Pseudonimi
DISKRECIJA NAJVAŽNIJA

Uži krug Akademije lepih boli sastoji se od nekoliko pojedinaca za koje dominacija nije izvor prihoda, već životna potreba i užitak. Za nas ovo nije posao, svi mi imamo neke potpuno druge karijere. Zato se u ovom svetu predstavljamo pseudonimima i poštujemo svačiju diskreciju. To ne znači, naravno, da ćemo prebaciti preko kolena svakoga ko to poželi i samo ispunjavati njihove fantazije. Za to postoje profesionalne domine, s kojima može da se zakaže seansa – objašnjava BolimTe.
Kurir