Руски цар НИКОЛАЈ II РОМАНОВ У НОВОМ САДУ

0
1910

Ruski car Nikolaj II Romanov je zaštitnik srpskog naroda. U najtežem periodu za Srbiju, kada je 1914. godine napadnuta od Austro-Ugarske, ruski car Nikolaj stao je u našu zaštitu, rizikujući Rusku imperiju, narod, svoj i život svoje porodice.
Njegova odluka uticala je na konačan ishod rata i pobedu srpske vojske. Godine 1918. kada je sa porodicom mučenički stradao, njegove odluke i požrtvovanost za srpski narod uticale su da Novi Sad, Srem, Banat i Bačka postanu Srbija.
Nove ruske vlasti od 2000. godine prepoznale su značaj imperatora i te godine Ruska pravoslavna crkva kakonizovala ga je u Svetog mučenika cara Nikolaja II Romanova.
Srpska liga i koalicija Rodoljubi u okviru kampanje HOĆEMO SAVEZ SA RUSIJOM napravili su ovaj mural kao simbol savezništva srpskog i ruskog naroda.
Smatramo da uz pogubnu politiku srpskih vlasti ka EU i NATO integracijama Srbija ne može ostvariti ovakvu politiku i interese svog naroda, a da je to moguće jedino u Savezu sa Rusijom, kroz zajedničku ekonomsku, kulturnu, bezbednosnu, obrazovnu saradnju sa Rusijom.