„EXIT“ i „Zmajeve dećije igre“ Novosađanima omiljeni kulturni događaji

0
495

NOVI SAD – Najveći broj Novosađana izjasnio se da im je Muzički festival Exit najomiljeniji kulturni događaj u Novom Sadu u istraživanju koje je sprovela Agencija „Ninamedia“ na temu kulturnih događaja u Novom Sadu.

Drugo mesto u tom istraživanju zauzele su „Zmajeve dečje igre“ za koje je 18,6 odsto ispitanika reklo da im je omiljeni kulturni događaj, dok je treće mesto sa 14,9 glasova pripalo Festivalu uličnih svirača.

„Na listi najomiljenijih manifestacija u Novom Sadu našao se i Poljoprivredni sajam sa 10,5 odsto glasova ispitanika, a visoko na toj listi je i Sterijino pozorje koje je omiljeni kulturni događaj za 6,2 odsto Novosađana“, kaže se u saopštenju.

Dve trećine žitelja Novog Sada izjasnilo se da je zadovoljno brojem kulturnih manifestacija u gradu o čemu svedoči i prosečna ocena koju su dali za raznovrsnost kulturnog programa, na skali od 1 do 5, a koja iznosi 3,7.

Navedeno istraživanje sprovedeno je metodom telefonske ankete na uzorku od 1.200 građana Novog Sada.
Kako se navodi u saopštenju te agencije četvrtina Novosađana, odnosno njih 23,4 odsto navelo je Exit kao omiljen kulturni događaj u gradu.