Vučić potpisao predlog za razrešenje Gašića!

0
511

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića i uputio ga Narodnoj skupštini, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je sa tim upoznao članove Vlade na današnjoj sednici.

Premijer je uputio Skupštini Srbije pismo sa zahtevom da na vanrednom zasedanju parlamenta 5. februara bude razmatrano smenjivanje ministra odbrane Bratislava Gašića, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.

Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.

Premijer Vučić rekao je juče da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razreššen do kraja januara kako je ranije obećao, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

Premijer je ranije izjavio da Gaššić neće podneti ostavku, već da će tražti njegovo razreššenje u Skupšštini Srbije, jer se, kako je rekao, ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

Alo