Progutao mobilni telefon i živeo sa njim u stomaku 16 meseci!

0
560

Nakon operacije koja je trajala nekoliko sati, telefon je izvađen iz njegovog stomaka i on se trenutno oporavlja na odeljenju hirurgije Urgentnog centra

S. Ć. (35) je još u oktobru 2014. godine, u nervnom rastrojstvu progutao telefon marke “nokia N86″ i lekari Urgentnog centra su pre dve nedelje, na rutinskom pregledu uočili strano telo u njegovom organizmu.

Nakon operacije koja je trajala nekoliko sati, telefon je izvađen iz njegovog stomaka i on se trenutno oporavlja na odeljenju hirurgije Urgentnog centra.

Lekari, koji su pregledali pacijenta bili su šokirani kada su prilikom gastroskopije uočili deset centimetara dugačak i 134 grama težak telefon u njegovom stomaku.

– Pacijent je zbog stomačnih tegoba primljen u ambulantu i nakon uobičajenih pregleda, poslat je na gastroskopiju, pomoću koje se želudac i njegov zid detaljno pregledaju. I tada smo na ekranu imali šta da vidimo. Ni manje ni više nego veliki crni mobilni telefon, zaglavljen u želucu. Za sve ove godine, koliko radim, nisam video nešto slično – otkriva izvor dodajući da je pacijent odmah poslat na operaciju koja je trajala nekoliko sati.

– Nakon hirurške intervencije, telefon je izvđen iz želuca i pacijent je smešten na hirurško odeljenje. Nije životno ugrožen, niti ima smetnje. Kasnije smo saznali da je reč o psihijatrijskom bolesniku, koji je telefon progutao u nervnom rastrojstvu – kaže sagovornik.

Psihoterapeut dr Zoran Milivojević kaže da su psihijatrijski bolesnici u stanju da urade veoma čudne stvari kada dođe do pogoršanja svesti.

– Tako da gutanje mobilnog nije ništa novo. Potrebno je da budu u stanju psihoze, rastrojstva ili u napadu šizofrenije. Bolesnici koji boluju od takvih vrtsa nervnih oboljenja slede samo svoje unutrašnje glasove i da bi progutali tgelefon moraju biti veoma motivisani. U stanju su po nekoliko puta da probaju dok ne uspeju. Predmete obično podmažu mašću ili uljem i pomoću nekog štapića uguraju do jednjaka, koji je veoma elatičan, pa je zato moguće da takva stvar dospe do želuca – kaže Milivojević.

n kaže da je pacijent živeo sa telefonom u želucu, jer je mobilni preglomazan da krene ka crevima.

Bivši direktor Kliničkog centra dr Miljko Ristić kaže da ovo nije prvi put da se u Urgentnom centru vade razni predmeti iz utrobe pacijenta poput žileta, slavina, olovke, kašike…
Telegraf