ČANAK i NOVOSTI na istom zadatku: POLjULjATI UGLED SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI

0
428

Čanak i njegov LSV pozvao je na ukidanje Veronauke u školama u Srbiji gde se 95% građana izjasnilo kao verujući. Da li roditelji znaju da im ti isti ljudi u udžbenike i čitanke serviraju lekcije o toleranciji, kroz slike o istopolnim brakovima i eutanaziji? Srbija ne želi društvo u kojem vlada sebičnost i izopačenost. To znači gajiti male egocentrike koje neće biti briga ni za porodicu ni za sopstvenu zemlju.

Sve jači i učestaliji napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu, koji ovih dana dolaze sa raznih adresa, nisu ni slučajni ni bezazleni. Udar na jedan od ključnih stubova na kojima počiva naša sveukupna nacionalna svest i postojanje, deo su šire i veoma perfidne kampanje koja ima samo jedan cilj – da uništi sve što sa sobom nosi srpsko ime, srpsku tradiciju i srpsku budućnost. Zato ne treba da čudi i činjenica da je lider LSV-a, Nenad Čanak nedavno zatražio da veronauka ponovo napusti školske učionice, baš kao u njegovo doba, kad je na čelu radije nosio srp i čekić. Ovo je pokušaj LSV-a da podigne cenu sebi, naravno, po leđima onih nedužnih – naše dece.

Ipak, znajući i dosadašnje istupe gospodina Čanka, to ne ostavlja toliko gorak ukus kao činjenica da nekada ugledan srpski list ,,Večernje novosti,, počinje da prednjači u negativnoj kampanji protiv Srpske pravoslavne crkve i najuglednijih arhijereja naše Crkve. Koristeći svoj položaj, on napada vrh SPC, svrstavajući se na stranu sa gore pomenutim g. Čankom. Potpuno je neozbiljno i neprimereno napadati Njegovu Svetost Patrijarha srpskog G. Irineja, Mitropolita Amfilohija, Episkopa Irineja, kao i profesora Darka Tanaskovića, zbog razgovora koje su vodili sa Papom Franciskom. Smatramo da je odluka SPC da uputi delegaciju u Vatikan bila osnovana i odgovorna i time podržavamo svako odgovorno ponašanje naših duhovnih predstavnika, koje je u interesu srpskog naroda.

Autor: Aleksandar Đurđev

Vojvođanske novine