Zahvaljujući mladim srpskim matematičarima, izbegnuta velika tragedija!

0
1138

Posle finalnog meča Srbija-Crna Gora i zlatnog odličja naših vaterpolista, priređen je doček vaterpolista i mladih matematičara, koji su na Međunаrodnoj olimpijаdi u Kаzаhstаnu osvojili 6 medalja. Sve je bilo spremno, narod je nestrpljivo čekao naše vaterpoliste i matematičare. Međutim, na balkonu Skupštine Grada, mogli smo videti samo vaterpoliste.

Šta se to desilo, pa da mladi matematičari nisu viđeni na balkonu?

Odgovor je ubrzo stigao iz kabineta predsednika Tomislava Nikolića.

– Ti momci su heroji! Neizmerno im hvala, jer su spasili mnoge živote i ne smemo ni da pomislimo šta bi bilo da nije bilo njih.

– Taman pred izlazak, matematičari su nam prišli i rekli da terasa ne bi bila bezbedna ako bi i oni izašli. Odradili su ono što najbolje znaju, a to je ono njihovo sabiranje ili već šta rade. Izračunali su da masa puta inercija puta površina… ili tako nešto, to nije moj fah, da nije bezbedno za toliki broj ljudi. Odmah su nam rekli da se oni odriču terase u korist vaterpolista. Zar to nije sjajno? Svi smo se naježili i pustili koju suzu, jer se takvi herojski potezi ne viđaju svaki dan.

– Iz zahvalnosti prema matematičarima, Vlast je rekla da će im obezbediti jutarnji izlazak na terasu, da u miru mogu da vide kako izgleda pogled sa Gradske Skupštine, ali to nije sve – angažovali smo se da im obezbedimo obične olovke, gumice, šestare i lenjire, pošto se sećam još iz Osnovne škole, da je to đacima najpotrebnije. To je najmanje, a najbitnije što ova Vlast može da im pruži. – navodi se u zvaničnom saopštenju predsedničkog kabineta.

Izvor je satirični portal zicer.org