NOVI SAD: „Gradsko zelenilo“ organizuje humanitarnu akciju za Nadu Drvenjak Šljukić!

0
487

NADA Drvenjak Šljukić, naša legendarna rukometašica i reprezenativka, koja sa bolesnim sinom Miodragom živi kao podstanar na rubu egzistencije, bar za neko duže vreme prebrinuće brige oko plaćanja stanarine.

Oni su, do pre nekoliko dana bili na ivici da ih zbog duga od 200 evra gazda izbaci na ulicu, ali se zahvaljujući ljudima dobre volje problem rešio za samo jedan dan.

Da se u skorije vreme ne bi ponovila ista situacija, pobrinulo se JKP „Gradsko zelenilo“ na čelu sa Aleksandrom Bogdanovićem, generalnim direktorom, koje se prvo odazvalo apelima našeg lista i iniciralo veliku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći Šljukićima.

– Uz punu podršku gradonačelnika Miloša Vučevića u nedelju na klizalištu na Štrandu, od 10 do 19.30 održaćemo manifestaciju humanosti sugrađana i uvereni smo da će odziv biti veliki – ističe Bogdanović.

Radnici „Zelenila“ postaviće kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga na ulazu u Štrand i na samom klizalištu, a sav prihod od iznajmljivanja klizaljki i sefova za odlaganje ličnih dokumenata namenjen je pomoći Nadi i njenom bolesnom sinu.

Akciji se priključila i Apoteka „Janković“, koja će obezbediti besplatnu nabavku lekova, kao i „Hidrozavod“ sa sumom novca kojom će naša sugrađanka podmiriti osnovne životne potrebe. Posetioci će biti ponuđeni vinom „čoka“, a najmlađe klizače će oko podneva zabavljati popularni „Haos animatori“, koji su se odrekli honorara.

I to nije sve. Akciju su podržali i rukometni savezi Srbije, Vojvodine i Novog Sada, i brojne bivše i sadašnje vedete srpskog sporta.
ISIDORINI DAROVI

ISIDORA Bjelica, i sama teško obolela, za Nadin problem je saznala na dan svoje slave i odlučila je da joj pokloni zlatni nakit, minđuše i prsten nasleđen od bake.

– Neizmerno sam zahvalna dobrim ljudima. Isidorin gest me je posebno dirnuo – reče nam Nada.
Novosti