Stiven Sigal prodaje borbene mašine iz Srbije Americi

0
824

– Da sam lično mogao da učestvujem u njegovoj konstrukciji, izgledao bi baš ovako – izjavio je Sigal očaran domaćim „oklopnikom”

Holivudski glumac Stiven Sigal koji je dobio državljanstvo Srbije prilikom posete fabrici BSS u Velikoj Plani obećao je pomoć u prodaji domaćeg borbenog vozila “Lazar” na američkom tržištu!

Nedugo posle prestoničkog dočeka Stiven Sigal, junak akcionih filmova obreo se u Velikoj Plani. Iako je poseta bila po državnom protokolu, prošla je prilično nezapaženo.

Holivudski glumac je u pratnji velikoplanjanskih čelnika obišao srpsku fabriku Borbenih složenih sistema „Morava” u tom gradiću. Nakon tri sata šetnje kroz hale u kojima Srbija proizvodi naoružanje i vojnu opremu, Sigal je izašao vidno oduševljen, kažu u opštini Velika Plana. Svidela mu se i samohodna top haubica „nora”, ali mu je za oko naročito zapao „lazar 2”, višenamensko oklopno borbeno vozilo koje se ovde proizvodi.

– Da sam lično mogao da učestvujem u njegovoj konstrukciji, izgledao bi baš ovako – izjavio je Sigal očaran domaćim „oklopnikom”, prenose nam čelnici opštine. Potom je, u svom stilu akcione zvezde, dao i mnoga obećanja.

– Kako nam je objasnio, on je šerif u tri američke države i obećao nam je pomoć kroz njegov ugled u svetu. To je velika šansa za naša borbena vozila, da se nađu na američkom tržištu. Ljude iz SDPR-a pozvao je da na sajmu oružja u Los Anđelesu izlože srpsko naoružanje, obećao je da će pomoći oko prodaje i izvoza, što je velika šansa za našu privredu, ali i samu „Moravu” koja bi umesto 126 imala i do 300 radnika – priča za „Politiku“ Igor Matković, prvi čovek Velike Plane.

Holivudskoj zvezdi nije prvi put da promoviše oružje. Ruski predsednik Vladimir Putin ga je na izložbi oružja u Moskvi „unapredio” u ambasadora ruskog proizvođača „Orsisa”, kako bi skrenuo pažnju na njihov novi dragulj – taktičku snajpersku pušku „orsist-5000“, najmodernije rusko ručno naoružanje, napravljeno za lov (!?) od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika.

Istina, čelnici Velike Plane nemaju ovlašćenja da Sigalu daju status ambasadora borbenih složenih sistema, ali da ga imenuju za „počasnog građanina” i te kako mogu.

Telegraf