BAČKI PETROVAC: Šalju ga u zatvor jer nije platio vožnju do zatvora!

1
4677

Miroslav Radišić (63) iz Bačkog Petrovca morao je da odrobija pet dana jer nije pokosio travu!

Kaznu od 5.000 dinara nije mogao da plati, pošto je i sam socijalni slučaj. Međutim, njegova agonija se tu nije završila. Sada mu je stiglo da plati 2.600 dinara za vožnju policijskim automobilom do zatvora, a pošto nema novca, mora opet u zatvor!

– Vožnja do zatvora naplaćena mi je 2.600 dinara, zbog čega sam se žalio, ali je Apelacioni sud odbio moju žalbu i sada moram da platim ili da ponovo odem u zatvor – očajan je Radišić.
On kaže da nema novca da plati kazne, pa je, da ne bi opet robijao, opštini i centru za socijalni rad poslao dopis u kojem im nudi ovu nesvakidašnju trampu – da im pokloni useljivu kuću u zamenu za otpis duga.
– Kuću vrednu bezmalo 8.000 evra sam nasledio od oca. Na placu postoje dve kuće, jedna je pripala mom bratu, a druga meni. Ja u njoj ne živim, a pošto ne mogu da je prodam, rešio sam da se zamenim sa državom za otpust duga – kaže Radišić.
U dopisu koji je poslao institucijama stoji da je kuća useljiva i da ima sve što je potrebno za život.
– Dao bih je socijalnim slučajevima, ljudima koji nemaju gde da žive. Spreman sam da vlasništvo u katastru prenesem na državu, a molim da ih da mi za uzvrat obezbede socijalnu pomoć do maja ove godine, kada punim 64 godine i mogu u penziju – priča naš sagovornik.
On smatra da mu je učinjena velika nepravda.

– Prvo mi je izrečena kazna, a potom je komunalno preduzeće pokosilo travu o mom trošku. Za košenje 180 metara dobio sam račun od 242.000 dinara – ističe Radišić.
Njemu je naplaćena polovina sume za uređenje, što je 141.000 dinara, iako je vlasnik samo četvrtine parcele. Radišić je teško bolestan, a boluje od angine pektoris. Ima ugrađen stent i nije u mogućnosti da radi.

Pisao i ombudsmanu

Radišić je o slučaju obavestio pokrajinskog zaštitnika građana. On je upitao zašto su inspektori kontrolisali samo njegovu parcelu, kao i zašto mu nije dostavljen troškovnik kada mu je naplaćena basnoslovna kazna. Odgovore od ombudsmana još nije dobio.

Alo