Srbija dobila novu masonsku ložu

0
683

 

U prisustvu stotinak najuglednijih masona iz svih krajeva zemlje i dva velika majstora dve masonske lože u Srbiji, u subotu uveče u Novom Sadu oformljena je nova masonska loža „Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj“. Za prvog starešinu lože postavljen je mladi intelektualac Nebojša Tepavac (30).

Tepavac je funkcioneru Socijaldemokratske partije Srbije i bivši član Demokratske stranke.

Svečano otvaranje lože, koja za sada broji tridesetak članova, započeto je obredom unošenja svetla, za šta je korišćen čudotvorni Blagodatni oganj iz Jerusalima.

U svečanoj sali te večeri svi prisutni su nosili obredna odela, ispred njih stajala je otvorena Biblija na Knjizi Davidovoj, takođe, bili su istaknuti čuveni tradicionalni simboli masonerije – šestar, uglomer, pored mač, lobanja i sveće.

Tepavac (30) kaže za „Alo!“ da mu je ukazana velika čast ovim postavljenjem i i garantuje da će zajedno sa ostalim članovima poboljšati kvalitet života u Vojvodini.– Okupili smo najuglednije ljude iz različitih profesija sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji su pre svega dobri ljudi, na dobrom glasu. Želja nam je da postanemo institucija u Vojvodini, te da svojim ličnim uticajem, koji smo ostvarili životom i poslovnim iskustvom, doprinesemo tome da se u Vojvodini bolje živi. Radićemo na duhovnom, ne na materijalnom, i učinićemo da se u našoj pokrajni živi kvalitetnije – kaže Tepavac, dodajući da se nada da će njegova loža u narednih godinu dana brojati više od 100 članova. Zanimjivo je da iza sebe ima bogatu političku karijeru, pa je svojevremeno bio član i Demokratske stranke.

– To da li je on član ili je na čelu masonske lože je privatna stvar Tepavca i nema apsolutno nikakve veze sa strankom. Ja nemam dobro mišljenje o masonskim ložama i nikada ne bih propagirao da se neko u njih učlanjuje. ali isto tako nemam ništa protiv onih koji drugačije misle – kaže Rasim Ljajić za “Alo!”

Telegraf