ZASEDA VRH NAPREDNJAKA! SNS daje zeleno svetlo Vučiću da raspiše izbore!

0
380

Glavni odbor Srpske napredne stranke zaseda u Madlenijanumu, a očekuje se da će dati „zeleno svetlo“ premijeru Srbije i lideru naprednjaka da raspiše vanredne parlamentarne izbore!

DAN D ZA SRBIJU! Srpska napredna stranka održava danas u 11 časova sednicu GO stranke koja je zakazana na zahtev lidera naprednjaka i premijera Srbije Aleksandra Vučića koji će od funkcionera najjače partije u Srbiji i stožera vlade zatražiti odobrenje da može u svakom trenutku da raspiše vanredne parlamentarne izbore!

– Ne sumnjam da će predsednik SNS danas dobiti poverenje na GO i da će mu biti data mogućnost da odluči o tome da li su potrebni izbori na republičkom nivou. Sigurno će odluka biti doneti u intresu građana – kaže Maja Gojković.

– Danas ćemo pre svega razgovarati o tome šta je budućnost Srbije vođeni tim interesima, budućnosti naših građana, boljitka, napretka, reformi, ekonomije, boljeg života ljudi – ti interesi će biti preovlađujući da li će predsednik doneti odluku da se na izbore ide ili ne – kaže Nebojša Stefanović.

Srbi će, izvesno je u isto vreme birati vlast u republici, pokrajini i na lokalu, a to bi trebali da učine 24. aprila.

Konačnu odluku o raspuštanju Skupštine Srbije doneće premijer i lider SNS Aleksandar Vučić nakon konsultacija sa funkcionerima naprednjaka i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Upravo na zahtev Vučića danas se s početkom u 11 časova u sali Madlenijanuma održava sednica GO Srpske napredne stranke posle koje će sve biti mnogo jasnije.

Očekuje se da GO naprednjaka da “zeleno svetlo” lideru SNS i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da i pre stranačkih izbora, zakazanih za februar raspiše vanredne parlamentarne izbore i da to može učiniti u kom god trenutku želi.

Na početku sednice članovima Glavnog odbora obratiće se predsednik SNS, Aleksandar Vučić, i taj deo biće otvoren za javnost, nakon čega se sednica zatvara za javnost. Po završetku sednice, predviđene su izjave za medije.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović ocenio je da je sve više razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i da smatra da je većina članova Glavnog odbora stranke za njihovo raspisivanje.

Telegraf