NIJE JOJ LAKO: Maji probaju i vodu pre nego je popije!

0
492

 

Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine, verovatno je najčuvanija osoba u Srbiji!

Tako smo se uverili da je pred njeno televizijsko gostovanje specijalni tim s psima detaljno pregledao televizijski studio u potrazi za eksplozivnim napravama. Međutim, to nije sve kad je reč o bezbednosti predsednice Skupštine! Jedan član obezbeđenja je čak zadužen da proba sve ono čime će Gojkovićeva biti poslužena da kojim slučajem ne bi bila otrovana.

– Prvo je stigao specijalni tim sa psima koji je pregledao ceo prostor kojim će se Gojkovićeva kretati, proveravali su da neko nije postavio eksplozivnu napravu. Tu je bio i čovek koji je probao sve što je bilo planirano za posluženje gostima, od flaširane vode, sokova… Inače, to je praksa pred svako gostovanje Gojkovićeve – navodi naš sagovornik.

I pojedini poslanici tvrde da su mere bezbednosti Gojkovićeve podignute na visok nivo.
– Kada Gojkovićeva dolazi na posao, blokira se Kosovska ulica kod Skupštine, a kad ona ulazi u zgradu, zaustavlja se i lift – potvrdilo je nekoliko poslanika iz različitih stranaka.

Podsetimo, mediji su još prošle godine pisali da Gojkovićeva obezbeđenju koje je čuva brani da upali svetlo kad prolazi hodnikom parlamenta da je kamere ne bi snimile!

– Gojkovićeva je u potpunoj paranoji da je prate i prisluškuju. Ona sad zabranjuje službenicima da pale svetlo kad prolazi hodnikom da je kamere ne bi zabeležile. Prosto, veruje da je svi, pa i članovi njenog obezbeđenja, špijuniraju, pa ih zbog toga stalno drži na oprezu – pisao je „Kurir“, koji je potvrdu ove informacije dobio od tri nezavisna izvora bliska šefici Skupštine koja poznaju njenu svakodnevicu, a koja su iz razumljivih razloga insistirala na anonimnosti.

– Insistira na tome da koristi zadnji ulaz i da skoro svi članovi obezbeđenja budu na ulazu i maltene formiraju špalir kad ona prolazi. Razumljivo je da neko insistira na disciplini i redu, ali Gojkovićeva preteruje. Bukvalno je zavela strahovladu. Obezbeđenje mora da stoji u stavu mirno kad prolazi – objavio je taj list. Zanimljivo je i da je Gojkovićeva uvela i pravilo da niko ne može da uđe u njen kabinet s mobilnim telefonom. A ovog pravila moraju da se pridržavaju svi, pa čak i potpredsednici Skupštine i dugogodišnji radnici parlamenta.

Iz kabineta Maje Gojković do zaključenja ovog broja nisu nam odgovorili na pitanja, tako da nismo uspeli da saznamo zbog čega je tako rigorozna kontrola, da li je i šta prethodilo tome, da li je predsednici parlamenta ugrožena bezbednost i da li dobija pretnje.
Alo