Mihajlović: Neka Rogozin brine o Rusiji!

0
619

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom izjave potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina da bi se Srbiji mogao dogoditi sličan incident kao za Novu godinu u Kelnu, da ruski zvaničnik treba da vodi računa pre svega o svojoj državi.

„O tome da li Srbiji može da se desi taj scenario koji Rogozin prognozira, mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj“, izjavila je Zorana Mihajlović novinarima u Rakovici.

Rogozin je, kako prenose mediji, juče upozorio Srbiju da bude oprezna u usklađivanju spoljne politike s EU kako joj se ne bi desilo da se „žene plaše da izađu na ulicu“ zbog migranata.

U nemačkom gradu Kelnu su tokom novogodišnje noći zabeleženi brojni napadi na žene, a medu osumnjičenima su i tražioci azila u Nemačkoj. Na pitanje da prokomentariše susret Rogozina i lidera opozicione SRS Vojislava Šešelja, Zorana Mihajlović je rekla da je svako u Srbiji slobodan da ide u posetu gde želi i kod koga želi.

Zorana Mihajlović je ocenila da, što se tiče politike Šešelja, nikog u Srbiji ne treba podsećati šta to znači i kako je izgledala politika devedesetih, dodajući da je to bila politika sukoba, nazadovanja i politika protiv EU, a da je sve to suprotno sadašnjoj politici Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

Ministarka je rekla da je put Srbije put ka EU i to ne zbog Unije, već zbog standarda koje treba da postigne i da tu nije reč o tome da li je neko „za Rusiju, SAD ili EU“.

„Mi smo svi pre svega za Srbiju“, istakla Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade je navela da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi koje ima sa Rusijom, naručito u resorima koje ona vodi. Rogozin je, povodom susreta sa Šešeljem, kazao da je to bio neformalan i privatan razgovor koji nije deo zvanične posete Srbiji.
Kurir