MALOLETNIČKI ZLOČIN U VRŠCU: Preklao dečaka zbog duga od 250 dinara!

0
493

Jeziv maloletnički zločin dogodio se u Vršcu u noći između nedelje i ponedeljka, kada je P. N. (17) usmrtio Vukašina Simića (15) tako što ga je nožem ubo u vrat, a njegovog druga M. V. (17) izbo u stomak i to sve zbog duga od 250 dinara!

Do sukoba je došlo nešto posle ponoći u vršačkoj ulici Dimitrija Tucovića, nedaleko od kuće maloletnog ubice. Prvi rezultati istrage govore da su se dačaci sukobili oko nevraćenog duga i nepoštovanja roka. Međutim, pravi razlog znaće se nakon saslušanja svih svedoka.

Još nije poznato koliko je dečaka učestvovalo u sukobu niti kako je do njega došlo. Ipak, zna se da je P. N. (17) nožem nalik na bodež u vrat ubo nesrećnog Vukašina Simića (15), koji je preminuo na licu mesta. P. N. je u stomak ubo i Vukašinovog drugara M. V. (17), koji se srušio u obližnji odvodni kanal, a kako su rekli u vršačkoj bolnici, njemu su utvrđene teške telesne povrede i nalazi se van životne opasnosti.
– Bilo je jezivo, ne znam šta bih vam rekla. Čula sam galamu i pogledala kroz prozor. Već tada jedan od dečaka je ležao, a drugi je nekoliko metara dalje od njega pao. Ostali dečaci su se razbežali, a onda su nekoliko trenutaka kasnije automobilom došli po ovog povređenog – objašnjava starija žena i moli da joj ne otkrivamo identitet.

Na mestu tragedije vidljivi su tragovi krvi, gotovo deset metara po trotoaru, ali i po beloj fasadi kuće na uglu Dimitrija Tucovića i Mitropolita Stratimirovića. Ispred kuće pored zatekli smo komšiju kako pere krvave tragove ispred svog ulaza.

– Verujte da ništa nisam čuo. Probudili su me policajci kada su pozvonili u toku noći i zatekao sam strašan prizor. Sve je bilo krvavo – kaže zatečeni čovek i samo odmahuje glavom u neverici.

U domu osumnjičenog P. N. (17) nikoga nismo zatekli, a kako saznajemo, njegov otac je s njim čekao na saslušanje kod sudije za maloletnike u Pančevu. Prema priči komšija, majka već neko vreme ne živi s njima. Osumnjičeni P. N., prema priči nastavnika, retko je dolazio u srednju školu i još u prvoj godini je napustio.

Alo