BIZAR: Novosađanin tuži grad jer je povredio penis

0
514

Novosađanin I.N. tuži grad jer je igrajući košarku na igralištu povredio penis na metalnu šipku.
Nesrećan događaj desio se na igralištu Eđšeg u septembru 2014. godine, kada je I. N. u jednom momentu krenuo za loptom van terena i udario genitalijama od metalnu šipku.

Kako piše u tužbenom zahtevu „u doskoku je pao na metalnu konstrukciju uz igralište pri čemu je zadobio udarac u predelu genitalija i rasekotinu dužine 10 centimetra, tik iznad polnog organa“. Nakon toga, drug ga je prebacio u Urgentni centar gde mu je rana zašivena, ali se tamo ponovo pojavio naveče istog dana, jer se krvarenje nastavilo.

Za pretrpljeni fizički i duševni bol od Grada traži 270.000 dinara.

– On se povredio na predmet koji nije trebao da bude tamo. Ne znamo tačno šta je to, nekakav metalni nosač koji više nema funkciju. Ko je vlasnik imovine, a ovde je to grad, dužan je da ukloni sve predmete koji mogu biti opasni, posebno ako su blizu igrališta – rekao je Goran Topić advokat povređenog Novosađanina.

On je dalje pojasnio, da njegov klijent za fizičke bolove traži 100.000 dinara, za pretrpljeni strah 120.000, a za duševne bolove 50.000 dinara. Ročište ih očekuje 18. februara. Kako nastavlja advokat u tužbenom zahtevu, iako je spermogram na sreću potvrdio da je repruduktivna sposobnost I.N. očuvana, fizička povreda penisa nije bila sve, tužilac je morao kod neuropsihijatra jer ga je povređivanje teško pogodilo.

– Zbog vrste povrede i neprijatnosti koju je doživeo prilikom lečenja i straha od mogućih posledica pao je u depresiju i nakon pregleda je ustanovljeno da boluje od mešovitog anksioznog i depresivnog poremećaja, zbog čega su mu prepisani lekovi – dodaje naš sagovornik.

U odgovoru na tužbu Novi Sad navodi da on nije prava adresa za tužbu jer igrališta održava JP Zavod za izgradnju grada, za šta dobija pare iz budžeta, čime je Grad zakonski ispunio svoje obaveze. Iz Grada smatraju i da I.N. snosi isključivu odgovornost za povredu jer mu je „potpuno izostao opažaj okoline prilikom povređivanja“.

– Iz tužbe proizilazi da se tuženi povredio van igrališta. Komulani inspektori su izašli na teren i utvrdili da nema oštećenja na metalnoj konstrukciji koja bi mogla naneti povrede, a ona je svakako udaljena više od jednog metra od igrališta i ne predstavlja njegov mobilijar – kažu u odgovoru na tužbu iz Grada. Oni dodaju da se tužba mora odbaciti i iz razloga što prava korisništva nad ovim zemljištem sem njih imaju i Republika Srbija i još jedan građanin.

Blic