Vaterpolisti su jedva dočekali ovaj dan!

0
509

Zvanično najbolji vaterpolista Evrope i sveta Duško Pijetlović rekao je da sa velikim nestrpljenjem očekuje početak Evropskog prvenstva i startnu utakmicu Srbije protiv Hrvatske.

– Biće neverovatno igrati pred punim bazenom u Areni. Jedva čekam da se pojavim pre našom publikom i mislim da će to biti sjajno iskustvo. Prva utakmica je najteža i jako je bitno da na pravi način otvorimo šampionat – rekao je Pijetlović Tanjugu.

On je istakao da je ekipa fizički i psihički spremna da odbrani titulu prvaka Evrope.

– Moramo da odradimo ono što znamo najbolje i ono što smo radili godinama. Ambicije? Kakve bi one bile kada igramo pred našim navijačima, ako ne bi bile najveće. One su još više porasle pošto se prvenstvo igra u Beogradu, za šta ćemo imati veći motiv – naveo je centar Pro Reka.

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde, sa kojima je osvajao Ligu šampiona, ističe da mu je čast što je proglašen za najboljeg igrača u izboru Evropske plivačke federacije.

– Još jedan pritisak za mene u karijeri, ali opet prija to proglašenje. Osećam veliku odgovornost da dokažem da to nije bilo slučajno. Isto tako bilo ko iz naše reprezentacije da je dobio nagradu ne bi bilo nezasluženo. Nisam previše odskakao, svi smo igrali na visokom nivou – zaključio je Pijetlović.

Šampionat Evrope u vaterpolu održava se od 10. do 23. januara.
Telegraf