STEFNOVIĆ: Nećemo dozvoliti narušavanje bezbednosti

0
353

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Hrvatska „neprestano izaziva situacije sa rathohuškačkim govorom, a Srbija neće dozvoliti da bilo ko ugrožava njenu bezbednost“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Hrvatska „neprestano izaziva situacije sa rathohuškačkim govorom, a Srbija neće dozvoliti da bilo ko ugrožava njenu bezbednost“.

Srbija, dodao je, radi na jačanju vojnih kapaciteta.
„Naš posao je da odgovaramo recipročno i da štitimo bezbednost zemlje“, poručio je Stefanović gostujući na TV Pink.
On je, komentarišući provokativne izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Anta Kotromanovića o nabavci naoružanja, rekao da Srbija želi najbolje odnose sa komšijama.

„Ali kada neki misle da je znak prijateljstva nabavka raketa i kažu nam da ne budemo nervozni u vezi toga, oni pokušavaju da ponize Srbiju. Ni premijer (Aleksandar) Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i nećemo dozvoliti da građani ostete ugroženost, jer se neko u regionu naoružava“, istakao je on.
Ministar je naglasio da se Srbija „nije uplašila, niti da bilo ko ugrožava bezbednost i njeno dostojanstvo Srbije“.
„Ali, nemojte posle da se ljutite kad Srbija odgovori recipročnim merama i nemojte da kukate i zapomažete kada budemo pojačali svoju vojnu industriju“, naveo je Stefanović.

On je podsetio da je Hrvatska proterala 400.000 svojih građana, samo zato što su Srbi.
„U zemlji EU ne možete da imate ćirilične table, jer država ne može da sačuva ono što je predvidela sopstvenim zakonima. Hrvatska treba da bude poslednja zemlja koja može da nam priča o prošlosti, bolje da vode računa kako da vrate Srbe i poboljšaju im uslove za život“, ukazao je ministar.

On je istakao i da je više nego jasno da Hrvatskoj smeta to što je Srbija preuzela ulogu lidera u regionu.
„Hrvatska ima potrebu da bude lider u regionu, da stvara neki uticaj, ali taj film neće gledati. Srbija neće ništa loše svojim komšijama, ali ima pravo da se bori za sebe i gradjane i mislimo da vodimo bolju politiku i to pokazujemo“, kazao je on.

On je kazao da nije prvi put da iz Hrvatske stižu takve vrste izjava i pretnji, podsetivši da je prošle godine Hrvatske izvršila ekonomsku agresiju na Srbiju, zaustavljajući prelaz kamiona i potpuno blokirajući saobraćaj.
Stefanović je dodao da Srbija nije komentarisala to što je Hrvatska nabavila pancir haubice, oklopna vozila, kao ni razloge zbog kojih to Hrvatska radi…

„Ali, neka radi, ali kad se nabavljaju lansirne rampe za balističke rakete dometa 300 kilometara, pa ne radite to zbog mira u regionu, ko gradi mir balističkim raketama?“, upitao je ministar.
Stefanović je zaključio da Srbija apsolutno nema razloga da bude nervozna istakavši da ona nikome ne želi ništa loše.
Alo