Srpski prinčevi Božić proslavili u kafani

0
1049

Iako je Božić praznik koji se provodi u krugu porodice i u domu, prinčevi Aleksandar III i Petar III Karađorđević, naslednici Aleksandra II Karađorđevića proslavili su ga u zadimljenoj kafani.

Umesto za trpezom za kojom je okupljena porodica, uz pregršt običaja, mladi prinčevi su božićno veče proveli u jednom od lokala u poznatom beogradskom kvartu Savamala, sa društvom, uz piće i tompuse. U lokal je oko 20 sati stigao Aleksandar III Karađorđević u pratnji dve devojke, a kasnije im se pridružio i njegov brat Petar III Karađorđević sa prijateljem. Društvo je ćaskalo i pilo, a princ Aleksandar je bar napustio sam posle dva sata. Ostatak društva je Božić ispratio u pomenutom baru.

Profesor na Bogoslovskom fakultetu Dimitrije Kalezić kaže da Božić treba da se provede u krugu porodice, kod kuće, a ne u kafani.

– Taj ko u kafanu ide na Božić taj je izašao s pameti. Radi naopako. Kafana je drugi ambijent, nije tematika Božića tamo, druga je klima. To je neodpustivo. To da su prinčevi bili na Božić u kafiću je neuobičajeno. Božić se slavi kod kuće, a ne u kafani- kaže Kalezić.

Iz pres službe Dvora na postavljena pitanja da li ide da prinčevi božićno veče provedu u kafiću, umesto u svom domu sa porodicom, odgovorili su kratko da – nemaju komentar.
Blic