Rodoljubi inicirali da se Dan Republike Srpske obeležava i u Srbiji

0
746

Svim građanima Republike Srpske kao i celokupnom srpskom narodu čestitamo Dan Republike Srpske. Na dan Svetog Stefana Prvomučenika 9. januara 1992. godine srpski narod zapadno od Drine proglasio je Republiku Srpsku. Najznačajniji dan u novijoj istoriji našeg naroda predstavnici Rodoljuba proslaviće svečano sa braćom iz Republike Srpske.

Kao odgovor na nastojanja struktura Federacije i dela međunarodne zajednice da uruše legitimitet i legalitet Republike Srpske, Rodoljubi će intenizivirati svoj rad na što jačem povezivanju srpskog naroda u regionu.

Insistiraćemo na što čvršćem povezivanju našeg naroda sa obe strane Drine kroz političke, ekonomske, kulturne, obrazovne, sportske i druge sfere. Cilj nam je da 9. januar u buduće bude praznik i u Srbiji. Takođe, činićemo sve da se uspostavi jedinstven obrazovni sistem u svim srpskim državama, tako da u budućnosti, između ostalog, imamo jedan Bukvar za svu srpsku decu. Isto tako, smatramo da je vreme da se u svim srpskim školama uči istorija Srba sa svih srpskih zemalja. U privrednom smislu istrajavaćemo na pozicijama koje promovišu intenzvnu saradnju i jednake uslove za sve privredne subjekte sa obe strane Drine. Predstavnicima sportskih asocijacija predložićemo formiranje zajedničkih takmičenja, liga i kupova. Svakodnevnim radom promovisaćemo koncept srpsko-srpskih integracija.

Predsedniku Dodiku i svim ostalim političkim subjektima u Srpskoj želimo da istraju u odbrani Republike Srpske i da mudrim i državničkim odlukama sačuvaju najmlađu srpsku državu. Takođe, ovaj istorijski datum želimo da iskoristimo kako bi se zahvalili dr Radovanu Karadžiću, generalu Ratku Mladiću i svim srpskim herojima bez kojih srpski narod ne bi opstao na svojim vekovnim ognjištima na prostoru zapadno od Drine.

Živela Republika Srpska!