(VIDEO) NEMAČKA U ŠOKU: Afrički migranti silovali žene širom Nemačke u novogodišnjoj noći!

0
927

Silovanja, maltretiranja i pljačkanja žena dogodila su se u više većih nemačkih gradova.

“Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti moraju da se osećaju bezbedno”, rekla je gradonačelnica Kelna Henrijet Reker uoči današnjeg kriznog sastanka na kom predstavnici politike i policije analiziraju kako je u novogodišnjoj noći došlo do eskalacije nasilja kada je, prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu mitranata iz arapskog, to jest severnoafričkog područja, počela da divlja na i oko glavne železničke stanice u Kelnu.

Tom prilikom je došlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žena, pljački a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.

“Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastovali”, ispričala je za Kelner štajtancajcer jedna od oko stotinjak Nemica koje su podnele krivičnu prijavu.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da će policija “sistemski” obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osetljivim mestima.

“Mi ne možemo da prihvatimo da se grupe muškaraca iz severne Afrike organizuju da bi drskim seksualnim napadima ponižavali bespomoćne žene”, rekao je Jeger.

nase-novine.com