NOVI SAD: Putari nisu iznenađeni snegom

0
502

NOVI SAD – U Novom Sadu sneg nije iznenadio putare, izjavio je večeras gradonačelnik Miloš Vučević, prilikom obilaska ljudstva i mehanizacije Zimske službe Javno komunalnog preduzeća „Put“.
On je ocenio da je reakcija gradskih stručnih službi bila pravovremena i efikasna, i dodao da se blagovremeno krenulo sa tretiranjem kolovoza solju, a mostova magnezijum-hloridom.
Gradonačelnik Vučević je tom prilikom pohvalio vredne radnike, koji su, kako je rekao, na terenu i u vreme praznika i odmora i noću i danju, a posebno je istakao da mu je drago što i građani vide da se radi, odnosno da se na zadatke odgovara pravovremeno.

„Naravno, uvek može da bude bolje, ali generalno imajući u vidu naše kapacitete, pre svega u mehanizaciji, ali i ljudstvu, rekao bih da smo reagovali više nego adekvatno“, rekao je Vučević koji je obišao JKP „Put“ kako bi se uverio u raspoloživost kapaciteta vozila i mašina, kao i u stanje zaliha soli, a povodom najavljenog novog hladnog talasa praćenog ledenom kišom.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da će pored ekipa JKP „Put“ i Zimske sluižbe JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Čistoća“ od noćas krenuti da rade ostale puteve, trotoare i pešačke staze, na šta će, kako je naglasio, biti stavljen poseban akcenat u naredna 24 sata.

„Stanje na putevima je zadovoljavajuće, pre svega na putevima prvog i drugog prioriteta. Sutra ujutru kreću da se saniraju putevi trećeg prioriteta, odnosno da se u potpunosti tretiraju svom mehanizacijom. Pratimo izveštaje od Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u skladu sa tim postupamo“, rekao je Vučević.

Po njegovim rečima u slučaju da na teritoriji grada počne da pada ledena kiša, ne treba da postoji bojazan da će saobraćaj na Mostu slobode i na drugim mostovima biti ugrožen jer je, kako je pojasnio, u prethodnom periodu posebna pažnja prilikom tretiranja bila posvećena mostovima i zaštiti od ledene kiše.

Rtv.rs