GAŠIĆ ODOBRIO KONOBARISANJE: Vojska služila piće na Cecinom koncertu u Kruševcu!

0
535

Pripadnici Vojske Srbije služili su rakiju i kuvano vino tokom novogodišnjeg koncerta Svetlane Ražnatović u Kruševcu, i to po odobrenju ministra odbrane Bratislava Gašića.

Gašić, odlazeći ministar u Vladi Srbije za kojeg se traži zamena, nije želeo da govori ovim povodom, a u Upravi za odnose s javnošću Ministarstva odbrane ne vide ništa sporno u činjenici da su vojnici tokom veselja u Kruševcu, inače rodnom gradu Gašića, pretvoreni u konobare.

Kako objašnjavaju, vojnici su samo izašli u susret tamošnjoj vlasti, a Vojska Srbije ovom prilikom nije pretrpela nikakvu štetu jer ona, kako navode, svakako služi narodu. „Na zahtev lokalne samouprave kao, uostalom, i nebrojeno puta do sada za slične manifestacije, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izlaze u susret u okviru civilno-vojne saradnje. Tradicionalno se izlazi u susret od kada se u Kruševcu organizuje doček Nove godine“, navode za Kurir u Ministarstvu odbrane.

Kako dodaju, vojska se u skladu sa zakonom može angažovati po bilo kom zahtevu za pružanje pomoći ili podrške bilo kom državnom organu, lokalnoj samoupravi ili građanima. „To je rađeno i mnogo pre Gašića i radiće se i u budućnosti. Hranu i piće su obezbedili donatori, a sve što je pripremljeno podeljeno je običnim građanima. Vojska je tu zbog naroda, ona ne konobariše. Samo je pružila uslugu na zahtev lokalne samouprave da se angažuje poljska kuhinja za pripremu toplih napitaka na otvorenom, pošto drugi državni organi nemaju takve kapacitete“, kažu u Ministarstvu.

Međutim, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac naglašava da vojska na ovaj način nikad ranije nije bila zloupotrebljavana.

„Ministar Gašić od postavljenja na to mesto ponižava Vojsku Srbije. Koristiti vojnike, podoficire, i oficire kao služavke u novogodišnjoj noći je više nego sramno, ali i potpuno očekivano od Gašića. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da on nikada nije razumeo niti Vojsku Srbije, niti ulogu ministra odbrane“, kaže Šutanovac i dodaje da pripadnici Vojske u sklopu svojih aktivnosti raznim povodima kuvaju i dele pasulj, ali da ovo u Kruševcu nema nikakve veze sa tim.

U Gradu Kruševcu objašnjavaju da su povodom angažovanja vojnika tokom novogodišnje noći uputili pisani zahtev ministru odbrane Gašiću, a taj zahtev je odobren.

„Pripadnike Vojske, kao i svih prethodnih godina, angažovao je Grad na osnovu pisanog zahteva resovnom ministarstvu i komandi garnizona Kruševac. Inače, Grad Kruševac tradicionalno ima dobru saradnju s garnizonom tokom svih važnih proslava u gradu, kao što su Dan grada, Dan oslobođenja, proslave Nove godine i pravoslavne Nove godine“, navode za ovaj list u gradskoj upravi Kruševca.

O najnovijem skandalu koji, zahvaljujući ministru Gašiću, potresa Vojsku Srbije, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković nije želeo da se oglašava.
Buka.com