ZORANA MIHAJLOVIĆ: Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju

0
529

– Aleksandar Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju, jer smatra da će Vlada Srbije tako da ima bolje rezultate, i to poštujem – kaže Zorana Mihajlović

Premijer Srbije Aleksandar Vučić voli da konstantno održava predizbornu tenziju, jer smatra da će Vlada Srbije tako da ima bolje rezultate, i to poštujem, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i SNS Zorana Mihajlović.

– Pre nekoliko meseci na sednici Predsedništva SNS glasala sam da idemo na vanredne parlamentarne izbore i sada ćemo verovatno ponovo razgovarati i o ovoj temi. Razgovaraćemo i s kim ćemo na izbornu listu za pokrajinske i lokalne izbore. Što se mene tiče, nisam promenila mišljenje – rekla je Mihajlovićeva za list “Danas”.

Ona je kazala da se “za stranku Ivice Dačića i pored svih napada na SNS i mene lično, može reći da su korektan partner”.

– Mada, i konkurencija je baš loša. Ako pogledate političku scenu, s kojom bi to strankom mogli da podelimo bar deo odgovornost u vođenju države? Sa Pajtićevom DS i svim njihovim otcepljenim strankama? Sa Šešeljom, koji je politiku pretvorio u rijaliti? Sa nacionalističkim blokom okupljenim oko Dveri i DS S, na koje ćemo u jako bližoj budućnosti morati da obratimo posebnu pažnju, pre svega zbog naše dece. SPS danas je najmanje loš partner – smatra Mihajlovićeva.

Na pitanje da li smatra da bi bilo dobro da na proleće budu raspisani i predsednički izbori, Mihajlovićeva je rekla da “kao što raspisivanje parlamentarnih izbora najviše zavisi od Vučića, tako raspisivanje predsedničkih zavisi samo od Tomislava Nikolića“.
– Nikolić bi morao da podnese ostavku jer mu mandat ističe 2017. Verujem i da predsednik Nikolić, ukoliko uopšte razmišlja o vanrednim izborima, razmišlja i o tome kako su prošli njegovi prethodnici koji su podnosili ostavke pre kraja mandata – rekla je potpredsednica Vlade i SNS.

Na pitanje koga će SNS podržati na sledećim predsedničkim izborima, Mihajlovićeva je odgovorila da će “odluku koga će podržati SNS predložiti Vučić, a odlučiće Predsedništvo i Glavni odbor stranke“.
– Zbog ogromne popularnosti koju Vučić ima kod građana Srbije, jedini način da bilo ko pobedi na predsedničkim izborima jeste da prethodno dobije podršku Vučića i naravno SNS. To važi i za Nikolića – rekla je ona.

Na pitanje da li se na Izbornoj skupštini naprednjaka početkom februara mogu očekivati i promene na mestima potpredsednika stranke, Mihajlovićeva je odgovorila da “SNS treba da vode oni koji imaju najbolje rezultate”.

– Da li ću zadržati stranačku funkciju odlučiće isključivo Aleksandar Vučić, koji će vrednovati naše rezultate. Nikakvu stranačku kampanju pred Skupštinu neću da vodim i ako moji rezultati ne budu dovoljni, neću biti u vrhu stranke – rekla je Mihajlovićeva.
Telegraf