NOVI SAD: Za sveštenike jerftiniji parking

0
525

Gradsko veće je pre nekoliko dana donelo odluku da sveštenici u Novom Sadu plaćaju povlašćenu godišnju cenu parkiranja od 4.320 dinara, odnosno oko 11 dinara dnevno.

Odluka je doneta na predlog JKP „Parking servis“, pri čemu je njome propisano da ovu simboličnu godišnju sumu plaćaju vozila Gradske uprave, javnih preduzeća, Hitne pomoći, Vatrogasaca i policije.

Ovoj grupi vozila koja može da se skoro besplatno parkira u gradu svaki dan, dodati su i sveštenici uz obrazloženje da imaju širi društveni interes, saznaje portal 021.rs.

– Sveštena lica često svoja vozila parkiraju na posebnim parkiralištima u blizini verskih objekata koja se najčešće nalaze u centru Grada. Zbog ovog, ali i zbog šireg društvenog interesa sveštenih lica smatramo da i oni treba da uđu u ovu kategoriju korisnika – navodi se u obrazloženju odluke koju je 021.rs dobio na uvid.

Inače, godišnja cena parkiranja na javnim parkiralištima kojih u Novom Sadu ima oko 13.000, za sve ostale koji žele da imaju tu vrstu karte je 71.880 dinara.
Alo