Vojvođanske priče: Tramvaj pola veka škripao novosadskim sokacima

0
598

Stariji Novosađani s neskrivenom nostalgijom sećaju se tramvajskog saobraćaja, koji je u njihovom gradu zamro još pre šest decenija. Tramvaji krenuli 29. septembra 1911. i glavno prevozno sredstvo bili do 6. maja 1958.

Njihova karakteristična škripa novosadskim sokacima odjekivala je tačno 47 godina, a decenija više protekla je od vremena kada je sasvim utihnuo. Tramvaji su, naime, glavno prevozno sredstvo u Novom Sadu bili od 1911. do 1958. godine i, naročito na početku doba koje su obeležili, bili su deo svojevrsne tehnološke revolucije.
– Godinu ranije, Novi Sad je dobio prvu električnu centralu bez koje bi i tramvajski saobraćaj, naravno, bio nemoguć. Prvi tramvaj u gradu počeo je da saobraća 29. septembra 1911. na glavnoj, od ukupno tri pruge – vraća nas u te dane dr Agneš Ozer, direktorka Muzeja Vojvodine.

Glavna pruga je, nastavlja ona, od železničke stanice kroz Petefijevu išla do Glavnog trga, a odatle kroz Gospodsku, do Dunavske ulice i obale Dunava. Železnička stanica je tada bila na mestu Limanske pijace, a od pomenutih ulica samo Dunavska i danas nosi isti naziv. Petefijeva je postala Železnička, Glavni trg je Trg slobode, a Gospodska – Zmaj Jovina.

Druga linija je od Glavnog trga išla Rakocijevom, koja je nestala zbog gradnje nove zgrade SNP i produžavala do tadašnjeg Arteskog kupatila, a današnje Jodne banje. Treća je od Ćurčijske preko Žitnog trga vodila do Temerinske. Od te tri ulice samo je Ćurčijska, u međuvremenu, preimenovana u Pašićevu.

Na tim linijama saobraćalo je 11 kola, a prva nezgoda se, beleži tadašnji „Branik“, dogodila već 18. oktobra 1911.
„U nedelju oko pola dvanaest iskočila su tramvajska kola sa šina na skretnici na Jelisavetinom trgu i jedva su se mogla namestiti. Na sreću niko nije poginuo, ali je ta nesreća na asfaltu ostavila dubokih tragova“, javio je izveštač lista.

Uprkos tome, broj putnika je stalno rastao, pa su pedantni statističari zabeležili da su novosadski tramvaji 1913. prevezli njih 1.599.752. Grad je tada imao 33.000 ljudi, pa se svaki od njih, u proseku, te godine tramvajem vozio 48 puta.
S obzirom na to da je posle Prvog svetskog rata broj stanovnika Novog Sada naglo porastao (1929. ih je već bilo preko 56.000), građene su i nove pruge. Kada je 1928. godine, na stubovima koji danas nose „Varadinsku dugu“, podignut Most kraljevića Tomislava, tramvaj je prvi put prešao Dunav i stigao u Petrovaradin. Od centra se kretao takođe tek izgrađenim Bulevarom kraljice Marije, koji danas nosi ime Mihajla Pupina.

Drugi svetski rat dočekalo je 20 tramvaja, mahom prestižne svetske marke GANC. Posebna atrakcija tada je bio i uskotračni motorni voz koji je Novosađane prevozio od grada do plaže Štrand, a koji su oni, odmilja, nazvali „Trčika“.
– Zbog brzog razvoja grada posle Drugog svetskog rata, neizbežna je bila i nova organizacija gradskog prevoza, pa je već 1949. u Novom Sadu bilo 19 tramvaja i 15 autobusa – opisuje početak sumraka novosadskih tramvaja Jugoslav Veljkovski, viši arhivista Arhiva grada Novog Sada.

Tramvajski saobraćaj je bio tehnički zahtevniji, a računice su, dodaje on, pokazivale i manje isplativ, pa su autobusi, u narednih devet godina, definitivno pobedili. Jedna za drugom ukidane su tramvajske linije da bi, na Đurđevdan, 6. maja 1958. godine, kola sa brojem 22 krenula na poslednju vožnju. Iz Dunavske su, krivudavom trasom, otišla ka Železničkoj stanici, a odatle pravo u – nostalgiju.

KLAJ – KLAJ 25 KILOMETARA NA SAT
Za sve linije u Novom Sadu je još 1911. gradskom odlukom bila propisana maksimalna brzina. Kretala se od 12 do za to vreme fantastičnih 25 kilometara na čas. Na tačkama sa velikom koncentracijom ljudi, poput Žitnog trga, brzina je bila dodatno ograničena na samo četiri kilometra na sat.

TRAMVAJE IMALA ČETIRI GRADA
Tramvaje su imala tek četiri grada na teritoriji današnje Srbije. U Beogradu su krenuli 1892. godine, u Subotici 1897, u Novom Sadu 1911. i Nišu 1930. godine. U prestonici idu i danas, u Nišu su, kao i u Novom Sadu, ukinuti 1958. godine, dok su u Subotici u romantična sećanja odjezdili 1974.
Novosti