NOVI SAD: Rasprava u Skupštini o budžetu i radnom vremenu kafića

0
543

Da se radi o dominatnom razvojnom budžetu, po Vučevićevim rečima, svedoči i činjenica da je devet milijardi dinara predviđeno za kapitalna ulaganja, kapitalne investicije, kapitalne subvencije i kapitalne transfere.

„Više od 40 odsto budžeta usmereno je na kapitalne projekte i to je najbolji dokaz da se radi o razvojnom budžetu“, istakao je Vučević.

On je kazao da nije tačna tvrdnja opozicije da se radi o „predizbornom budžetu“ jer, kako je rekao, da je tako onda bi se povećala davanja za tekuću potrošnju.

„Vređa inteligenciju i neozbiljno je tvrditi da je ovo predizborni budžet jer ne postoji nijedan element koji bi to potvcrdio“, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Po njegovom mišljenju, budžet je dobro projektovan i sa optimizmom građani mogu očekivati 2016. godinu.

„Ne mislim da će biti lako jer imamo dosta toga da uradimo, ali je najavažnije da imamo jasnu strategiju šta treba da uradimo i da je Novi Sad stabilan grad tako da u narednoj godini možemo očekivati dobre vesti“, rekao je Vučević.

On je istakao da budžetom nije predviđeno korigovanje cena komunalnih usluga niti bilo kakva korekcija koja utiče na standard građana u smislu povećanja poreza i sličnih stvari.

Budžet grada Novog Sada za 2016 . godinu iznosi 21.756.190.854 dinara.

Za predstavnike opozicije, koju ovde čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka, budžet neće biti razvojni, neće biti kapitalnih investicija i biće za jednu i po milijardu dinara.

U vezi sa predstojećim otpuštanjima u javnom sektoru, Vučević je rekao da će u naredne tri godine postepeno doći do smanjivanja broja zaposlenih, i to ne samo u gradskoj upravi, već i u javnim preduzećima.

Radio-televizija Vojvodine saznaje i da će kafići imati skraćeno radno vreme, vikendom do 23, odnosno 24 časa.

Takođe, čulo se i da će oni koji se ne nalaze u stambenim objektima, već svoju delatnost obavljaju u poslovnim prostorima ili na vodi, moći da podnesu zahtev za produženje radnog vremena, o čemu će se odlučivati u roku od 30 dana.

Odbornici će se danas izjašnjavati i o tome kome će pripasti i šta će graditi na zemljištu pored Spensa, na kome se trenutno nalaze teniski tereni, kao i o promeni broja spratova na višepratnicima.
Rtv.rs