Pretnje u Kovačici:“ Pederi, nije vam Vojvodina Beograd“!

0
1549

Nekoliko članova organizacionog odbora i aktivista „Parade ponosa Beograd“, aktivistkinje udruženja „Dea Dia“, kao i nekolicina gej aktivista iz cele Srbije, doživela je preksinoć brutalni verbalni napad grupe mladića iz Kovačice.

Oni su prisustvovali trodnevnom edukativnom seminaru u turističkom naselju „Relaks“!

Mladići starosti između 30 i 35 godina vređali su aktiviste, pretili im, nazivali ih najpogrdnijim imenima, a kada je situacija pretila da će potpuno da se otrgne kontroli, aktivisti su pozvali policiju, koja je napadačima ispisala prekršajne prijave.

Provokacije su najpre bile upućene Bobanu Stojanoviću, organizatoru „Parade ponosa Beograd“, koga su mladići pitali: „Boki, da li se osećaš dobro i sigurno u našem mestu“, a zatim dobacili da mu „nikada neće dozvoliti da s ostalim pederima paradira Vojvodinom jer to nije Beograd“, nakon čega je usledila nova lavina uvreda. Zbog toga, kako priča za „Alo!“ Stojanović, i on i ostali aktivisti i aktivistkinje te noći nisu mogli oka da sklope.

– Uplašili smo se, videlo se da su neprijateljski nastrojeni prema nama. Čim su ušli u restoran, usmerili su se na mene, jedan je pominjao da je bio u ratu, počeli su sa strašnim uvredama, govorili mi: „Ja bih te ovako, onako, ne bi znao šta te snašlo“, bili su izuzetno agresivni… Počeli su da vređaju devojke koje su bile s nama u društvu, čuli su se i povici: „Vi ste strani plaćenici“, „lezbijke“ i „pederi“ – priča Stojanović.

Alo