Pre podne magla, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

0
516

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da je zbog magle i sumaglice smanjena vidljivost na putevima u većem delu zemlje.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica i Koceljeva – Valjevska Kamenica.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Do 30. decembra, od 7.00 do 17.00, na delu auto-puta od petlje „Umčari“ do petlje „Vodanj“, saobraćaj će se zbog radova u smeru od Beograda ka Nišu odvijati u preticajnoj traci.

Izmenjen je režim saobraćaja na delu državnog puta u zoni Novog Sada, od petlje „Temerin“ do petlje „Zrenjanin“. Preticajna traka u smeru ka Beogradu biće zatvorena, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Od 5. decembra izmenjen je režim saobraćaja na Pančevačkom putu, u zoni raskrsnice sa ulicom Zage Malivuk. Zbog radova zatvorena je kolovozna traka u smeru Beograd – Pančevo, a saobraćaj se odvija dvosmerno, kolovoznom trakom u smeru ka Beogradu.

U Srbiji ujutro slab mraz i mestimično magla, a u toku dana pretežno sunčano vreme uz slab vetar i temperaturu do 15 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Magla će se zadržati veći deo dana u Vojvodini i ponegde po kotlinama. Najniža temperatura biće od minus tri do dva stepena, a najviša od osam do 15 stepeni.

U Novom Sadu ujutro magla, dok se posle podne očekuje delimično razvedravanje. Duvaće slab vetar. Najniža temperatura biće od nule do dva stepena, a najviša osam stepeni.

U Srbiji će u utorak ujutro biti slab mraz i mestimično magla, a u toku dana u većini mesta pretežno sunčano vreme, dok se u istočnoj Srbiji uveče očekuje naoblačenje sa slabom kišom i snegom.

U sredu će biti umereno oblačno i hladnije vreme, u većini mesta suvo. U istočnoj Srbiji i planinskim predelima biće provejavanje snega.

U četvrtak će biti pretežno vedro i hladno, temperatura ceo dan ispod nule (ledeni dan), a u planinskim predelima promenljivo oblačno uz provejavanje snega.

U petak i subotu biće vedro i veoma hladno (ledeni dani), a u nedelju i ponedeljak naoblačenje s kišom i snegom i malo toplije vreme.

Beta