NOVI SAD: Elena Pejić najbolja džez balerina u svetu!

0
1322

Elena Pejić (11), učenica četvrtog razreda Osnovne baletske škole u Novom Sadu i OŠ „Đuro Daničić“ osvojila je dve medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u modernom plesu u Poljskoj. Elena je postala svetska šampionka u dečijoj kategoriji u džez plesu, ali i vicešampionka u modernom plesu.

Jedna od naših najtalentovanijih mladih plesačica kaže da je ovo za nju ostvarenje sna, zato što je ples, ono čime želi da se bavi u životu.

– Jako mi znače ove medalje. Kada me pitaju šta želim da budem kad porastem, ja mislim samo na ples- kaže Elena.

Ona trenira od treće godine, a iza njenih uspeha stoji ogroman trud i rad, jer ide u dve škole, a pred velika takmičenja trenira i po dva puta dnevno.

– Ume da bude zaista naporno, nekada jedva stižem da uradim sve. Ipak, ništa nije teško kada radiš ono što voliš- kaže mlada šampionka.

Uz sve obaveze, ona mora da pazi i na ishranu, kao i da se ne preforsira, jer još uvek dete. Elena je do sada uspela da osvoji čak 45 medalja na raznim takmičenjima.

Sasvim je sigurno da bi bilo mnogo teže doći do najsjanijih odličja da iza sebe nema dobar tim. Sa njom ove sezone rade priznati koreaografi i treneri, među kojima su Slovenac Blaž Godec i Miloš Isailović.

Cela reprezentacija Srbije bila je izuzetno uspešna na takmičenju, koje održano u gradu Mikolajki. Naši takmičari uspeli su da osvoje ukupno 17 medalja, u konkurenciji od 1869 plesača iz celog sveta.

Boje Srbije branili su članovi tri plesna kluba, a zapažene rezultate ostvarili su članovi novosadskog kluba „Siti dens“.
24sata