Novi Sad dobio nove ukrase!

0
663
SRBIJA NOVI SAD

NOVI SAD – Centralne ulice Novog Sada po tradiciji su okićene u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, ali je nepodeljeno mišljenje da je to ukrasno osvetljenje, na radost Novosađana, pre svega onih najmlađih, ove godine i jače i lepše u odnosu na prethodne.

Takvom utisku doprineli su i novi novogodišnji ukrasi koji su postavljeni na javnoj rasveti i kandelabrima na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici gde je posebna atrakcija „zvezdano nebo“ koje se priuža duž cele ulice.

Ono što je velika novina je činjenica da je ukrašen i nedavno rekonstrisani Trg Republike, koji je, zbog načina na koji je ukrašen, izuzetno atraktivan i koji predstavlja osveženje u odnosu na sva dosadašnja ukrašavanja grada.

Posebnu pažnju najmlađih Novosađana izazivaju tri figure Sneška Belića koje su postavljenje na Trgu Republike, a koje su okružene „šumom“ ukrašenih jelki postavljenih u žardinjere kojima se oivičava „kutak za decu“, koji čim se upale svetiljke postaje prepun ozarenih i nasmešenih dečjih lica.

Ukrašena je, kao i svih prethodnih godina, i Gradska kuća, samo što su novi ukrasi učinili da ona „svetli“ spektakularnije isto kao i delovi Dunavskog parka i okolnih ulica.

Ovogodišnje kićenje Novog Sada sprovedeno je u dve etape – u prvoj je postavljena ukrasna rasveta koja je prošle godine krasila novosadske ulice, a u drugoj koja je završena juče, postavljeni su novi ukrasi koji su „zakasnili“ zbog poštovanja procedure javne nabavke koju je sprovelo Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“.

Rtv.rs