Aleksandar Vučić: Priče o progonu su „politički folklor“;Šešelj: Treba još hapsiti!

0
465

 

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom pokušaja politizovanja hapšenja 80 ljudi zbog korupcije i kriminala, da je to politički folklor, a da su činjenice nešto drugo.

„Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin… ja to još nisam čuo“, rekao je premijer, na pitanje novinara o pokušajima politizovanja opsežžne akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

„To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti“, rekao je Vučić.

U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji, kako je primetio, zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS, član njenog Glavnog odbora.

Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

„Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade“, zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku vlade.

Tanjug

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj je povodom policijske akcije „Rezač“ tokom koje je uhapšeno 80 ljudi, izrazio sumnju u nameru vlasti da se bori protiv korupcije jer su uhapsili samo „sitne ribe“.

„Vučić i dalje hapsi samo sitne ribe. Neka uhapsi Miroljuba Labusa, Mlađana Dinkića, Božidara Ðelića, Aleksandra Vlahovića, Čedomira Jovanovića, Borisa Tadića i Nikolića i tek onda će moći da kaže: „Evo borimo se protiv korupcije““, kaže Šešelj.

Podsetimo, u akciji srpske policije popularno nazvanoj „rezač“ uhapšeno je 80 osumnjičenih za najteže malverzacije u oblasti finansijskog kriminala.

Kurir