Skrhani roditelji bebu isključili s aparata, a pola sata kasnije desilo se ČUDO

0
713

Međutim, samo pola sata posle isključivanja i proglašenja smrti, beba je počela da se rita i plače. Sutra, posle neverovatnog oporavka koji je šokirao i njene roditelje i lekare, Bela će proslaviti Božić živa i zdrava.

– Osećamo se kao da smo osvojili lutriju. Ona je učinila našu porodicu kompletnom. Kada mi kaže „mama“, osećam se kao da mi se srce topi – priča Frančeska.

Beli je naglo počela da opada kosa kada je napunila 14 meseci u aprilu. Nije mogla pravilno da sedi, a bolnička testiranja nisu mogla da pokažu u čemu je stvar. Iako su lekari mislili da je u pitanju astma, samo tri meseca kasnije, dok su bili na moru, Beli se stanje pogoršalo i devojčica bukvalno nije mogla da stoji na svojim nogama.

U bolnici su utvrdili da ima ozbiljne anomalije na obe strane mozga i da boluje od mitohondrijalne bolesti koja je smrtonosna i da nema mnogo šansi da će preživeti. Pokušavali su da je isključuju sa aparata za disanje, ali devojčica bi vrlo brzo počela da se guši.

Ova porodica se pomirila sa činjenicom da ništa ne može da se uradi i rešili su da je isključe sa aparata. Međutim, pola sata kasnije, nivo kiseonika popeo se sa nule na 100 posto i istraumiranim roditeljima je rečeno da će Bela preživeti. Naime, njeno stanje se može tretirati sa četiri tablete dnevno koje mora da uzima čitavog života.

– Ona sada uči da priča, kosa je počela ponovo da joj raste, a i počela je da hoda. Trenutno je osam meseci u zaostatku u odnosu na decu njenog uzrasta, ali lekari veruju da će se brzo adaptirati. Osećamo se kao da smo dobili na lutriji – zaključila je Belina mama koja osim nje ima i sina.

Blic