PRIJAVE PROTIV SINDIKALCA: Tast optužio policajca da tuče ženu!

0
574

Miroslav Glišović, tast Momčila Vidojevića, predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, dva puta je prijavio zeta da navodno tuče njegovu ćerku, koja je takođe policijski službenik.

Nakon što se policija u Novom Pazaru oglušila o njegove prijave, Glišović se obratio Sektoru unutrašnje kontole policije, koji je utvrdio da su kolege Vidojeviću progledale kroz prste.
U izveštaju unutrašnje kontrole, u koji je „Alo!“ imao uvid, navodi se da policajci nisu obavili razgovor s porodicom Vidojevićeve supruge, koja je mogla da svedoči o nasilju u porodici, niti su o sumnjama da je Vidojević počinio ovo delo obavestili Centar za socijalni rad u Novom Pazaru. Zbog ovih propusta načelniku PU Novi Pazar naloženo je da komandira policijske ispostave Emira Ljajića pozove na raport, upozna s utvrđenim propustima i upozori na obavezu dosledne primene propisa koji regulišu postupanje policije po primljenim prijavama za nasilje u porodici.
Unutrašnja kontrola MUP-a utvrdila je da je Ljajić 6. novembra 2014. kao i 4. januara ove godine dobio prijave od Glišovića da mu Vidojević navodno tuče ćerku. U slučaju prve prijave ustanovljeno je da Ljajić nije obavio razgovor s bratom i drugim članovima porodice Vidojevićeve supruge za koje je u prijavi navedeno da im je žrtva pokazala povrede koje joj je naneo muž. Utvrđeno je da je policija u Novom Pazaru i u drugom slučaju napravila proceduralne propuste. Tek nakon pola godine čekanja, početkom marta 2015, obavljen je razgovor sa Glišovićima i o tome je sačinjen izveštaj. Vidojevićeva supruga D. V. oba puta je negirala očeve navode da je muž tuče, što je, prema mišljenju njenog oca, njegovim kolegama dalo alibi da pokušaju da zataškaju slučaj.
– Ovo maltretiranje mog zeta prema mojoj ćerci traje godinama i s obzirom na to da je moj zet Momčilo naoružan, opravdano strahujem za njen život i život mojih unučića jer joj je i ranije mnogo puta pretio čak i u mom prisustvu da će je ubiti ako nešto ne bi uradila po njegovoj volji… Znam da će pokušati da zataška ceo slučaj, kao što je i ranije godinama radio, tako što će da kaže da nismo u dobrim odnosima, a kako i da budemo kad mi ćerku na mrtvo prebija godinama, a nemoćan sam da joj na bilo koji način pomognem – kaže se u Glišovićevom pismu unutrašnjoj kontoli MUP-a.

Vidojević: Nisam je tukao!

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević kaže da se radi o ličnim sukobima njega i njegovog tasta, koji se sada koriste u političke svrhe. – Da sam zaista tukao suprugu, do sada bih bio procesuiran, ali se to nije desilo. Ne živim s porodicom već pet meseci jer moja supruga nije mogla da izdrži pritiske na mene zbog toga što se borim s kriminalcima iz vrha MUP-a. Načelnik iz Novog Pazara Dragan Terzić mi je čak oduzeo i službeni pištolj. Sve te priče protiv mene guraju se otkad sam tražio ostavku ministra Nebojše Stefanovića, a ja ću da guram svoju priču, pa šta bude – kaže Vidojević.

Alo