FAZONI i FORE od 9. januara!

0
614

NOVI SAD – Nove epizode kultne serije za decu „Fazoni i fore“ počeće sa emitovanjem 9. januara premijerno na Radio-televiziji Vojvodine. Nakon više od 30 godina imaćemo priliku da ponovo gledamo seriju za decu „Fazone i fore“, a autor Ljubivoje Ršumović kaže da se cilj novih epizoda neće menjati.

„Ove Fazoni i fore su rađeni po istoj šemi, kao i pre 30 godina. Znači cilj nam je isti, da decu i zabavimo i edukujemo i da ih naučimo nečemu. Uglavnom, moj napor bio je uglavnom u tome da decu naučim da apstraktno razmišljaju, znači ne o ovim svakodnevnim stvarima o kojima oni znaju više nego mi odrasli, nego da pokušam da ih uvedem u igru sa nekim čudnim stvarima“, kaže Ršumović.

Novo mlado lice serije „Fazoni i fore“ je i Andrea Hrček, osmogodišnja devojčica, koja je jedna od nosilaca te priče.

„Glumila sam u „Fazonima i forama“ sa Ljubivojem Ršumovićem, Rašom Popov i Mirjanom Karanović. Bilo mi je lepo i glumili smo i stalno su mi davali tekst“, kaže Andrea.

Roditelji koji su došli sa decom u Tržni centar „Big“, na druženje sa ekipom „Fazona i fora“ željno iščekuju početak emitovanja novih epizoda. Druženje sa ekipom serije „Fazoni i Fore“, organizovali su Unicef i Color press grupa, a Ljubivoje Ršumović je i ambasador Unicefa i borac za dečija prava.

Rtv.rs