ČISTKA: Prljavi policajci lete iz MUP-a!

0
848

Ovih dana Vlada Srbije trebalo bi da smeni direktora policije Milorada Veljovića, a u javnost već isplivavaju imena pojedinih načelnika i inspektora policije koji su imali zaštitu odozgo, iako su dovođeni u vezu sa kriminalcima, upleteni u razne biznis varijante ili su ukaljali ugled policije.

Prema saznanjima „Alo!“, među njima su inspektor u Upravi za strance Dejan Vilotijević iz Kruševca, načelnik Policijske uprave Šabac Slaviša Spasojević, načelnik OKP Kinkinda Dragan Pejčić, kao i Nenad Bjelić, sin bivšeg načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, kao i policijski oficir, bodibilder i zvezda rijalitija Lepomir Bakić.

Prema saznanjima našeg lista, reč je o ljudima za koje se odavno zna da im nije mesto u policiji, ali se nisu našli na prvobitnom spisku prekobrojnih koji je sačinjen u direktoratu policije. Oni će se sada, uprkos opiranju, ipak naći na tom spisku od 1.500 nepoželjnih. Za Dejana Vilotijevića, zvanog Džigel, spekuliše se da je povezan sa poslovima pozajmljivanja novca pod kamatu, a kako saznaje „Alo!“, njegovim kolegama je palo u oči i to što vozi najnoviji BMW 6. Sve ovo su znali i u direkciji policije, ali nisu našli za shodno da ga stave na listu od 1.500 prekobrojnih.

Osim Vilotijevića, zanimljiv je i slučaj načelnika iz Šapca za koga se spekuliše da ima bliske veze sa šabačkim tajkunom Miroslavom Bogićevićem. Govorka se da je Spasojević za vreme službovanja stekao više nekretnina, a uključio se u građevinski biznis sa svojim ocem. Mediji su, inače, i ranije pisali o poslovnim interesima koji su povezali Veljovića i Bogićevića, koji su, navodno, šabačkog tajkuna štitili od srpskog pravosuđa.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Kikindi Dragan Pejčić takođe je mnogo poznatiji kao građevinski preduzimač nego po poslu kojim se bavi. Za njega u Kikindi znaju po tome što zida zgrade, a bez problema se reklamira i na internetu.
Nenad Bjelić došao je u centar pažnje javnosti pre dve godine kada je šenlučio iz službenog pištolja u vazduh po izlasku sa beogradskog splava „Hua-hua“. O njemu je „Alo!“ pisao i ranije, izveštavajući o incidentu između njega i pripadnika BIA Dragana Krstića u kojem se pretilo i vređalo, a navodno su vađeni i pištolji. Policijski oficir Lepomir Bakić prošle godine je suspendovan nakon objavljivanja u medijima fotografija na kojima je golišav, ali ni to, kao ni njegova kasnija rijaliti karijera nisu bili dovoljni Veljoviću da ga otera iz policije.
Ivković Popović: Časni policajci neće ostati na ulici

Načelnik odeljenja za medije MUP-a Biljana Popović Ivković saopštila je juče da se tendenciozno plasiraju brojne spekulacije i neistine u vezi sa racionalizacijom zaposlenih. – Nijedna trudnica, porodilja, samohrana majka neće ostati bez posla. Isto tako, policajci koji časno i profesionalno obavljaju svoju dužnost, kao i ratni veterani koji su zadužili Srbiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i svi oni ljudi bez mrlje u svojoj radnoj biografiji ostaju na svojim radnim mestima – naglasila je Biljana Popović Ivković. Ona je istakla da je dekriminalizacija policije sastavni deo reformi koje se sprovode u MUP-u i da na tome insistira ministar dr Nebojša Stefanović.

Alo