BRAVAR SLUČAJNA ŽRTVA PORODIČNE DRAME Htela da upuca snaju, pa pogodila majstora!

0
541

Milici Matić (79) iz sela Obrež kod Varvarina, koja je u nedelju po podne iz pištolja ranila bravara Gorana Brašića (40), danas bi, nakon saslušanja kod sudije za prethodni postupak, trebalo da bude određen pritvor do 30 dana

Prema saznanjima „Alo!”, Milica će biti optužena za pokušaj ubistva. Incident u kojem je starica iz pištolja CZ kalibra 7,65 milimetara ranila Brašića dogodio se u centru Obreža u nedelju, oko 14.30, nakon što je Miličina bivša snaja dovela majstora da zameni brave na ulazu u kuću.

– Kuća u kojoj se dogodio incident je u sporu od 2010, a ja i sin imamo stanarsko pravo. Svaki put kada bih došla iz Švedske i pokušala da uđem u kuću, dešavali su se problemi. Baba je pravila scene, padala u nesvest i slično.

Pošto sam živela sa njom 25 godina i znam na šta je sve spremna, u nedelju sam zatražila pomoć policije, ali su oni samo prošetali sa Milicom do kapije i nastavili ka restoranu – priča Dragica Radonjić, bivša snaja Milice Matić.

Dva minuta nakon što je policija otišla, baka Milica se vratila sa pištoljem i upucala Brašića, koji je taman završio zamenu brave na ulazu u prizemlje kuće.
– Bili smo leđima okrenuti, a ona je ušla dva koraka u kuću i opalila. Metak je pogodio majstora. Ja sam skočila na nju i oduzela joj pištolj, koji je pao na pod. I nakon toga je pokušavala da se baci na mene, a kada sam je izgurala napolje, gađala me je čekićem koji se nalazio na terasi – dodaje Dragica Radonjić.
Pretpostavlja se da je prava meta Milice Matić bila upravo Dragica, ali je greškom pogođen bravar. Kako saznajemo, Milica bi verovatno ispalila još neki hitac, ali se drugi metak zaglavio u cevi. Pištolj iz kojeg je pucano je Miličino vlasništvo, ali nije registrovan niti je ona priznala kako ga je nabavila. Dragica kaže da u vreme dok su živeli zajedno nije viđala oružje kod bivše svekrve.
Odnosi između Milice Matić i Dragice Radonjić su se pogoršali 2008. godine, kada su se Miličin sin Rade i Dragica razveli. Njih dvoje žive u Švedskoj, Rade sa sinom, a Dragica sa ćerkom. Sud je odredio da Dragica i sin imaju stanarsko pravo u prizemlju kuće, ali Milica Matić, koja je takođe nekada radila u Švedskoj, tu odluku nije htela da prihvati. Sudski spor u vezi sa vlasništvom nad kućom traje više od pet godina.

Rođak: „Ne znamo šta joj je bilo“

„Nikome nije jasno što je upucala njega, a ne snaju”, priča bakina rođaka i dodaje da je Milica uzela pištolj koji joj je ostao od pokojnog muža i pucala. “Sve je meni jasno šta se dogodilo, Milica nije želela da deli kuću sa bivšom snajom, ali mi nije jasno zašto je upucala nevinog čoveka”, priča Miličina rođaka. Prema njenim rečima, dok su bili u braku, Gordana i Miličin sin su zajedno podigli kuću. Međutim, pre dve godine su se razišli i od tada traje netrpeljivost između snaje i svekrve. “Posle razvoda, pola kuće je pripalo snaji, što se nije dopalo Milici, koja je svaki put osporavala njeno pravo da po povratku iz Švedske uđe u kuću. Svaki put kada Gordana dođe, u centru sela bila bi cika i vika. Sve nas je iznenadio Miličin postupak jer je ona viđenija u selu, a ni materijalno joj ništa nije nedostajalo jer joj ćerka i sin žive i rade u Švedskoj”, priča rođaka. E. S.

Alo