TAJNO IH SAHRANJUJU: Rusi kriju broj poginulih vojnika u Siriji

0
622

Moskva je zasad potvrdila pogibiju trojice vojnika u Siriji, ali ima navoda koji ukazuju da su tela značajnog broja ruskih vojnika koji su izgubili svoje živote boreći se na strani sirijskih snaga dopremljena u Rusiju

Moskva je zvanično potvrdila da su u operacijama u Siriji poginula tri ruska vojnika, ali ima nagoveštaja da bi broj poginulih mogao biti znatno veći, prenosi Skaj njuz navodeći da ima dokaze koji ukazuju da Rusi kriju broj svojih žrtava i tajno sahranjuju vojnike.

Prošle nedelje ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je mnoge priznavši da je rusko vojno osoblje bilo raspoređeno u istočnoj Ukrajini tokom konflikta u toj zemlji.

Britanski Skaj njuz tvrdi da ima mnoštvo dokaza o delovanju ruskih vojnika u Ukrajini prikupljajući informacije sa društvenih mreža i sa sahrana poginulih.

Sada je, kako navodi, sve jasnije da Rusi koriste iste tehnike u Siriji da prikriju pune razmere svojih aktivnosti kao i broj žrtava.

Dopisnik Skaj njuza kaže pozivajući se na informacije nekih blogera da je najmanje jedan ruski vojnik tajno sahranjen na seoskom groblju pre tri nedelje kod beloruske granice, sa čime nije bila upoznata njegova porodica.

Blogeri takođe tvrde da postoji mogućnost da je još jedan ruski vojnik poginuo u Siriji.

Nije tajna da se ruske vazdušne snage bore u Siriji, a broj pripadnika ruske vojske poslednjih meseci porastao je sa 2.000 na 4.000 iako Putin tvrdi da je bombardovanje džihadista u Siriji samo privremena mera.

– Međutim, misteriozne pogibije i tajne sahrane vojnika navode na to da ruska vlada nije u potpunosti otkrila svoje angažovanje u Siriji – kaže Skaj njuz.

Moskva je zasad potvrdila pogibiju trojice vojnika u Siriji, ali ima navoda koji ukazuju da su tela značajnog broja ruskih vojnika koji su izgubili svoje živote boreći se na strani sirijskih snaga dopremljena u Rusiju.

Međutim, rusko ministarstvo odbrane oštro demantuje ovakve medijske spekulacije.
Telegraf