ŽRTVA NASILJA : Jelena Balašević je pre priznavanja nasilja utekla sa ivice smrti

0
1101

Kada je u javnost istupila sa priznanjem da je doživela psihičko i fizičko zlostavljanje od partnera, Jelena Beba Balašević je pokušala da navede žene da govore o torturama koje svakodnevno preživljavaju. To je priznaćete hrabro, ali ona je heroj zbog još jedne stvari koja je vremenom zaboravljena.

Jelena – Beba Balašević, rediteljka i funkcionerka Demokratske stranke je pre tri godine bila žrtva partnerskog nasilja.

Ona je sa nasilnikom bila u vezi skoro dve godine, a ženama koje trpe nasilje poručila sledeće.

– Želim da poručim ženama koje se nađu u sličnim situacijama da mogu izaći iz takvih veza i da je lepota života u tome da vas niko ne ugnjetava, već da vas voli, bude vam prijatelji i da vas štiti.

Javnost je zabravila da je ovoj mladoj ženi svojevremeno život visio o koncu i to posle saobraćajne nesreće. Tada se borila da ne ostane nepokretna i srećom, bitku je dobila.

Njen otac Đorđe Balašević je posle jezive nesreće obećao da će svako od članova njihove porodice učiniti nešto što bi ona volela. Njena majka Olivera je rekla da će letiti preko okeana, iako se plaši letenja. On je pristao da se obrijem do glave i da se istetovira. Kantautor je istetovirao miša Amosa na levom ramenu.

– Naša ćerka je to poželela i znali smo da će joj to pomoći – rekao je Balašević u intervjuu za hrvatski list „Vijesnik“.

Situacija je bila izuzetno teška, a prognoze lekara da će ostati nepokretna.

– Moja ćerka Jelena Beba je strašno hrabro i jako biće. Kad je konačno otvorila oči iz anestezije, tada se na televiziji emitovala serija „Esmeralda“. Ugledala je bolničara, koji je podsećao na glavnog junaka serije, i tiho rekla: „Aha, Armando“. Znala sam da ćemo uspeti. Pored njene sobe nalazila su se invalidska kolica i ona je samo rekla da ona u njima neće izaći iz bolnice. Izašla je na nogama, i to je jedini slučaj takve teške povrede koji je uspešno saniram- ispričala je Jelenina mama Olivera.

24sata