VUČIĆ RADNO PROSLAVIO SVETOG NIKOLU Iz crkve pravo na sednicu Vlade!

0
549

Premijer Aleksandar Vučić proslavio je juče Svetog Nikolu, koji je najčešća krsna slava kod Srba, ali je, za razliku od skoro svih koji su juče slavili, celo prepodne proveo na radnom mestu.
Poput svih srpskih domaćina koji su juče slavili ovog sveca, obeležavanje slave i Vučić je započeo osvećenjem slavskog kolača. Zajedno sa sinom Danilom i bratom Andrejom, predsednik Vlade stigao je tačno u osam sati u Crkvu Svetog Marka u Beogradu. Vučići su potom sa sveštenikom obavili svečani obred, a fotoreporter „Alo!„ je ekskluzivno imao priliku da to zabeleži.
Pošto su osveštali kolač, premijer je pohitao u Nemanjinu 11, gde je i juče u 9.30 održana sednica Vlade Srbije. Osim toga, juče se sastao i sa rukovodstvom Razvojne agencije Srbije, a sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem razgovarao je o Radio-televiziji Srbije i problemima u vezi sa njenim finansiranjem. Kako su nam rekli u njegovom kabinetu, tek po podne je stigao da se posveti porodici.

Inače, Vučići koji slave Svetog Nikolu, kako prenosi portal „poreklo.rs„, rodom su iz sela Čipuljić kod Bugojna, u Bosni i Hercegovini, odakle su početkom Drugog svetskog rata izbegli u Srbiju. Otac Anđelko rođen je nedaleko od Beograda, a ime je dobio po ocu, koga su ustaše ubile dok je on bio u majčinom stomaku. Vučićevu baku Dragicu proterale su ustaše iz sela Čipuljić pošto su ubile njenog muža, ali i Vučićevog pradedu Radeta, stričeve i ostalu familiju… Sve kuće Vučića su spaljene. Vučićeva majka Angelina je Bačvanka iz okoline Bečeja, iz zemljoradničke porodice Dušana i Anđe Milovanov, a njena devojačka krsna slava je Sveti arhiđakon Stefan. Slaviša Đurić, sveštenik Crkve rođenja Presvete Bogorodice u Čipuljiću, ispričao je za agenciju Anadolija da su Vučići stara bugojanska porodica i da su kao uspešni trgovci bili poznati i pre Drugog svetskog rata.

– U ono vreme, imali su svoje automobile i šofere. Aleksandrov deda Anđelko, koga su ovde svi zvali Adžija, jer je bio na hadžiluku u Jerusalimu, imao je vrsne trkačke konje. Nažalost, 1941. velika porodica je delom uništena. Aleksandrov deda, stari Adžija, ubijen je. Porodica se posle Drugog svetskog rata rasula. Jedni su ostali u Bugojnu, jedni otišli u Srbiju. Na slavu Božju, iz te porodice sada ima veliki izdanak – Aleksandar. Njegov otac i porodica su vredni i radini ljudi koji su oduvek sticali imanja i imali. Mislim da kad se u Bugojnu kaže porodica Vučić, da to sve govori – ispričao je otac Slaviša.
Alo