Hor učenika gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ pevao na mitingu SNS u Novom Sadu

0
1862

Na mitingu koji je Srpska napredna stranka u petak održala u Novom Sadu učestvovao je hor novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, čime su na skandalozan način zloupotrebljena deca, upozoravaju politički analitičari i opozicione stranke.
Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da, bez obzira na dogovor koji postoji između institucije i stranke, zloupotreba maloletne dece u političke svrhe uvek ostavlja gorak ukus u ustima, a sve miriše na manipulaciju.

– Nešto sasvim drugačije je kada se na mitingu određene stranke pojavi javna ličnost iz recimo estradnog sveta, koja ima interes da nastupi ili gaji simpatije prema toj stranci, ali zloupotreba dece na taj način uvek je loša odluka. Ovo nije prvi put, verujem ni poslednji, da se ovakve stvari dešavaju, i ranije je bilo sličnih slučajeva – kaže Vukadinović.

Posebno oštri bili su u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, odakle poručuju da su „šokirani vešću da je hor gimnazije ‚Jovan Jovanović Zmaj‘ učestvovao na skupu Srpske napredne stranke u Novom Sadu“.

LSV se pita kako je nadležnima u toj gimnaziji uopšte palo na pamet da tako nešto učine.

„Ako to nije zloupotreba dece u političke svrhe, šta onda jeste? Možda SNS, koji je od sve štednje platio silne autobuse i ekskurzije u Novi Sad, nije imao para da plati i neki hor, ili pevača, nego su u te svrhe morali da iskoriste elitni hor elitne gimnazije? Kako je nadležnima u toj gimnaziji uopšte palo na pamet da sebi i, što je najgore, učenicima te gimnazije dozvole da tako budu iskorišćeni u svrhu stranačke propagande?“, navodi se u saopštenju LSV.

Međutim, prema rečima direktora pomenute gimnazije Radivoja Stojkovića, nema ničeg u spornog u tome što su đaci pevali na stranačkom mitingu.

– Ne vidim šta je tu čudno. Smatram da je to u redu, jer hor ima svoje obaveze i troškove, tako da su to načini da ostvare određene prihode, na osnovu kojih onda mogu da finansiraju odlazak na takmičenja – kaže Stojković.

Na naše pitanje šta su dobili za učestvovanje na ovom mitingu, kratko je odgovorio: „Pa, ja mislim po istom principu kao i uvek.“

– Druga stvar, hor učestvuje i na drugim mitinzima – ko god nas pozove, mi idemo. Znači, ovo nije prvi put da učenici gimnazije učestvuju, i to su deca starijih razreda i ne ceo hor, koji ima 120 članova, već jedna trećina. Otpevaju samo himnu i napuštaju miting – kaže direktor, ne želeći da odgovori na kojim su to još mitinzima drugih stranaka učestvovali, uz obrazloženje da to „uopšte nije bitno“.

Funkcioneri naprednjaka koje smo pozvali redom su odbijali da objasne zašto su đaci pevali na njihovom stranačkom mitingu.

Reagovanje SDS

POZORNICA ZA RIJALITI

Komentarišući miting SNS u Novom Sadu, Socijaldemokratska stranka ocenila je juče da je taj grad postao pozornica za rijaliti predstavu.

„Bilo je i ranije stranačkih skupova i preterivanja, ali da ceo grad bude pod opsadom stranačke propagande, a Novosađani taoci političkog marketinga, primorani da gledaju zastrašujući miks političke verzije formata ‚Veliki brat‘, ‚Farma‘ – to dosad nije bilo“, naveo je SDS u saopštenju.

Kurir