„Love Hunters“ objavili novi album

0
713

Rok bend „Love Hunters“ objavio je novi album „Suck Disease“ za izdavačku kuću „Lampshade Media“.

„Suck Disease“ je 12. album novosadske grupe i posle dužeg vremena donosi šest novih pesama, za koje su već snimljena tri video spota.

Album je sniman u tri novosadska studija od zime prošle do jeseni ove godine, a sve pesme potpisuje Milan Mumin. Gosti su operski pevač Đorđe Keći i „The Frajle“.

„Love Hunters“, bend jedinstvenog muzičkog izraza kojem dodatni šmek daje prepoznatljivi vokal Milana Mumina, nastao je 1987. godine.

Bend od početka peva na engleskom jeziku i neguje, uz puno balada, čvrst gitarski pank-rok zvuk.

Aktuelna postava svira već dugi niz godina, a čine je Mumin (vokal i gitare), Protector (bas), Ilija Thunderman (bubnjevi) i Payakowski (gitare).

Mumin, pored pisanja pesama, do sada je objavio i tri knjige, a već 11 godina živi na relaciji Novi Sad- Njujork, gde je snimio dva solo albuma i igrani film „Love Hunter“ koji je dobio pozitivne kritike.

Grupa je radila muziku za nekoliko pozorišnih predstava, performansa i filmova među kojima je i „Marble Ass“ Želimira Žilnika, nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu.

„Love Huntersi“ su 1995. proglašeni za bend godine, Mumin za ličnost godine 1997, dok je 2000. dobio Nagradu za eksces godine.

Tanjug