LDP: Na delu ukidanje Vojvodine

0
476

Zvanični program Srpske napredne stranke za Vojvodinu na sledećim izborima je negiranje svega vojvođanskog – institucija, tradicije, društva, multikultularnosti, pa čak i imena, jasna je poruka sa jučerašnjeg skupa SNS u Novom Sadu, izjavio je danas predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno demokratske partije Predrag Patić.

Prema njegovim rečima, takav stav je u suprotnosti sa elementarnim vrednostima Evropske unije, jer su jedinstvo i bogatstvo različitosti bili polazište njenog stvaranja.

U Vojvodini će ovakva politika biti izvor nestabilnosti i nesigurnosti građana, što je lekcija koju je trebalo da nauče svi protagonisti dešavanja devedesetih godina.

Veće nadležnosti na pokrajinskom i lokanom nivou daju stabilnost društvu i državi, dok nesavladiva glad za moći vodi ka slomu države i društva, naveo je Patić u pisanoj izjavi.

Jasno je, dodao je, da će na predstojećim pokrajinskim izborima građani birati između dve potpuno suprotstavljene opcije.

Pokrajinski odbor LDP veruje u ljude i zato ćemo snažno zastupati politiku dalje decentralizacije, spuštanja nadležnosti države bliže građanima, davanja Vojvodini izvršne, sudske i zakonodavne vlasti i veće nadležnosti lokalnim samoupravama, jer ćemo na taj način stvoriti modernu Srbiju, zaključio je Patić.
FoNet