UŽAS: Urednik zavoda za udžbenike tukao ženu obolelu od raka

0
702

Urednik u Zavodu za udžbenike tukao, pa nožem nasrnuo na nevenčanu ženu koja se već godinu dana leči od raka.

Da nasilnici nisu uvek i jedino iz osiromašenog i neobrazovanog sloja društva dokaz je Dušan Dević, urednik u Zavodu za udžbenike, koji je pre dva dana pokušao da svoju nevenčanu ženu tešmko obolelu od karcinoma ubije nožem.

Lara se od batina i uboda nožem u grudi oporavlja na VMA, dok je nasilnik, koji je inače zaposlen u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, iste večeri uhapšen i juče saslušan, ali se branio ćutanjem.

Komšije iz zgrade u kojoj par vanbračno živi kažu da je Dević bio neprijatan.

– Doselio se tu pre nekoliko godina. Nikada dosad nisam čuo da je nekom rekao dobar dan. Iz njihovog stana često se čula buka i bilo je pitanje vremena kad će se desiti ovako nešto, pogotovo što je Dušan voleo da popije – kaže za „Kurir“ komšija iz zgrade u Ulici Marine Veličković.

On dodaje da je tokom večeri čuo buku, ali da ni slutio nije šta se zapravo dešava.

– Cela zgrada je čula kako žena viče: „Upomoć, ubiće me!“ Izašao sam iz stana, ali tad je buka prestala. Ubrzo nakon toga ponovo se čuo vapaj žene i neko je zvao policiju, a potom i Hitnu pomoć – kaže komšija i dodaje da je nakon toga video Laru i Dušana kako izlaze iz lifta i policiju s njima.

Komšinica kaže da je Lari u toj zgradi stan kupila majka, da je profesor francuskog i da je pre godinu dana operisana.

– Pre neki dan smo se srele i tad mi je objasnila da je prošle godine operisala dojku i da joj je ugrađena proteza. Primetila sam i da joj je kosa opala, verovatno od hemoterapija koje je primala. Nije se žalila jer je slabo komunicirala s komšilukom. Ipak, nije mi jasno zašto je trpela monstruma kad s njim nije imala dece – priča komšinica.

Alo