Patriotski blok spreman je za izbore

0
1289
 

Cilj ovog sporazuma je političko ukrupnjavanje patriotskih partija kako bi se oformio jak savez koji će deliti iste političke i vrednosne ciljeve

BEOGRAD – Srpska liga, Istočna alternativa, Narodna mreža, Srpska vertikala, Pokret za Srbiju i Srpsko narodno vijeće Crne Gore potpisaće danas sporazum o političkoj saradnji patriotskih pokreta.
– Cilj ovog sporazuma je političko ukrupnjavanje patriotskih partija kako bi se oformio jak savez koji će deliti iste političke i vrednosne ciljeve. U toku su pregovori i sa drugim patriotskim pokretima, ali i pojedincima koji su zainteresovani za pridruživanje savezu. Očekujemo dobre rezultate na sledećim izborima – rekao je Aleksandar Ðurđev, lider Srpske lige.

47185_1531132457197078_1324705387424243838_n

Kako je najavljeno u zajedničkom saopštenju, tačke ujedinjenja pokreta i smernice njihovog zajedničkog delovanja su snažna Srbija i savez sa Rusijom u vidu ozvaničenog sporazuma o savezništvu i zajedničkoj odbrani.

Sporazum o jačanju rodoljubivog saveza potpisaće Dragan Todorović, predsednik Istočne alternative, Vladan Glišić, predsednik Narodne mreže, Aleksandar Ðurđev, predsednik Srpske lige, Željko Ćurović, predsednik Srpske vertikale, Goran Petronijević, zamenik predsednika Pokreta za Srbiju, i Simon Ðuretić, predstavnik Srpskog narodnog vijeća Crne Gore.

Kako je navedeno u u saopštenju, potpisnici smatraju da imaju neotuđivo demokratsko pravo i dužnost da ustanu u odbranu slobode, duhovnog i nacionalnog identiteta našeg naroda.

Kurir