Novi Sad: Oslikan ogroman mural ruskom pilotu Olegu HEROJU BORBE PROTIV TERORIZMA!

0
8551

Danas je u naselju „Detelinara“ u Novom Sadu osvanuo mural poginulom ruskom pilotu, pukovniku Olegu Anatoljeviču Peškovu, stradalom prilikom obaranja ruskog aviona na turskoj granici. Akciju su sprovele Srpske liga, Istočna alternativa i Narodna mreža.

DSC_00431-1024x681
-Od danas će ovo lice opominjati ne samo novosađane, nego sve borce za slobodu. Pripadnici pokreta smatrali su da je ovakav pomen i umetničko delo mali znak zahvalnosti čoveku koji je svoj život dao u odbrani otadžbine i naroda. Mural sa likom pukovnika treba da bude među narodom, među svom njegovom braćom i da ih podseća na snagu borbe za slobodni svet, istinu i pravdu. Svet koji se danas suočava sa velikim bezbodnosnim izazovima.- saopštavaju ova tri pokreta.

DSC_0027
-Terorizmom koji je najveća pretnja koja danas dolazi sa istoka. Rusija je upotrebila svoju moć, svoju vojnu snagu, ne žaleći svoje vojnike i živote svojih državljana da bi odbranila slobodan svet od rastućeg zla. Rusija koja takođe upotrebljava svu svoju moć štiteći srpske interese, štiteći suverenitet Srbije, pre svega na Кosovu i Metohiji. Zahvaljujemo se Rusiji ovim delom, zahvaljujemo se ruskom narodu, zahvaljujemo se i žalimo za ubijenim ruskim pilotom Olegom Peškovim. Herojstvo, hrabrost i čojstvo se moraju slaviti, ne samo kroz istoriju, nego i danas. Nećemo zatvarati oči, zaboraviti one koji nisu štedeli sopstvene živote, već su ih smatrali bivšim u borbi za više ciljeve.- navodi se u saopštenju ovih rodoljubivih organizacija.


Кao simbol zaštitničke Rusije prema pravoslavlju i srpskom narodu, pored slike pilota ispisana je ruska pesma „Odakle počinje otadžbina“  koja je poznata kao himna ruskih bezbednosnih snaga.

Vojvođanske novine